bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kruh se uzavírá, Daňo se vrací do Columbusu. Vzkřísí svou kariéru?

10. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Čtyři roky a 39 dní k tomu. Tak dlouho trvala odysea Marka Daňa po všech koutech Severní Ameriky. Odstartovala ji výměna s Chicagem, v níž hlavní roli hráli Arťom Anisimov s Brandonem Saadem. Pestrá pouť talentovaného Slováka zavedla také do kabin Colorada a Winnipegu. Mnohokrát se kodrcal coby farmář týmovým autobusem, pendloval mezi AHL a NHL. Teď je Daňo zpátky v Columbusu. V klubu, kde začínal a který ho v roce 2013 draftoval z 27. pozice.

Byl to kolotoč, na jakém se povozí jen málokterý hokejista draftovaný v prvním kole. 

Daňo během čtyř let zažil čtyři přestupy.

Rychlé shrnutí: nejprve zamířil s Anisimovem, Jeremym Morinem a Coreym Troppem k Blackhawks, dalším trejdem se pak mimo jiné za Andrewa Ladda stěhoval do Winnipegu, poté ho přes nabídkovou listinu získali Colorado Avalanche, načež se stejnou cestou opět stal Tryskáčem. 

Ve čtvrtek Daňo konečně učinil vlastní rozhodnutí - na rok se upsal Modrokabátníkům. Opět se setkává s generálním manažerem Jarmem Kekäläinenem. Právě on na syna třinecké legendy Jozefa Daňa ukázal v draftu 2013. Byl to de facto jeden z prvních Kekäläinenových kroků ve funkci generálního manažera Blue Jackets.

Daňo, rodák z rakouského Eisenstadtu, byl tehdy velkým příslibem pro zářnou columbuskou budoucnost. Měl z něj vyrůst produktivní útočník do top six, tedy první či druhé formace. V nováčkovské sezoně tento potenciál naplňoval, zaujal 21 body v 35 zápasech. Jenže pak se vše zamotalo.

Přišly ony neustálé změny prostředí. Měst, klubů, lig. Téměř polovinu času z posledních čtyř let strávil odchovanec trenčínské Dukly v AHL, zatím poslední mač "tam nahoře" odehrál 18. listopadu 2018.

Tato bilance by se mohla brzy změnit.

Ne, Modrokabátníci už v něm nevidí budoucího tahouna, nicméně díky četným odchodům by mohl Daňo nějaký prostor na ledové ploše dostat a pár bodů nasbírat. Columbus má momentálně slabší konkurenci v ofenzivních řadách než mnoho jiných klubů NHL.

Daňovi, který podepsal dvoucestnou smlouvu za 800 tisíc dolarů, by měla prospět znalost prostředí i Kekäläinenova důvěra. Kde jinde by se měl znovu chytit než právě u Blue Jackets?

V columbuském dresu se účastník letošního MS pokusí rozšířit své statistiky z NHL: 138 odehraných utkání, 19 vstřelených gólů a 26 připsaných asistencí. V hodnocení účasti na ledě je ve své kariéře na dvou plusech, rozhodčí mu v zámořské profilize udělili 47 trestných minut.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.