bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kritika Pittsburghu? Negativní a žárlivá. Rutherford chce další Stanley Cup

2. ledna 2021, 15:45

Ondřej Mach

Dobře vědí, že stojí na rozcestí. Jádro týmu Pittsburgh Penguins stárne, kolik šancí zvednout nad hlavu stříbrný pohár ještě mají hvězdní Sidney Crosby a Jevgenij Malkin? Mnoho už ne. I přes kolapsy z posledních dvou vyřazovacích částí věří generální manažer Jim Rutherford tomu, že jeho tým zabojuje o další Stanley Cup.

„V uplynulých sezonách jsme ho získali dvakrát. A opravdu si nemyslím, že je konec. Zažili jsme hodně úspěchů a ať se stalo cokoliv, tak nás to posunulo dopředu. Podle mě máme pořád tým, který patří mezi uchazeče o pohár,“ prohlásil Rutherford pro web The Athletic.

Problém je v tom, že současný Pittsburgh už soupeřům nenahání hrůzu jako dříve. Zaváhání s Islanders se dalo brát jako ojedinělé, jenže v létě přišel nečekaný propadák s Montrealem. Tedy mužstvem, které do play off proklouzlo z vůbec posledního místa.

„Řekl bych, že tyto série jsme prohráli hlavně kvůli brankářům, kteří podávali úžasné výkony. To bylo v obou z nich rozhodující,“ řekl generální manažer Penguins na adresu Robina Lehnera, potažmo Careyho Price.

Pittsburgh přitom základní část zvládal velmi dobře, a to i přes obrovské množství zraněných. Tým se dlouhou dobu musel obejít bez Sidneyho Crosbyho, Jakea Guentzela, Jevgenije Malkina nebo Briana Dumoulina a dalších.

„Líbilo se mi, jak se kluci drželi a stále vyhrávali. To byla velmi pozitivní věc, neměli bychom na to zapomenout. Ale stejně bych se vrátil k brankářům, protože čím víc času od toho uplynulo, tím víc vyprchávají emoce. Nemyslím, že jsme hráli špatně,“ zmínil Rutherford.

Sezona se nakonec stejně bude posuzovat především podle vyřazovacích bojů, v nichž Penguins pohořeli. Jejich brzké vypadnutí spustilo vlnu kritiky a spekulací, zda současný kádr ještě dokáže být konkurenceschopný.

„Když má tým jako my velké úspěchy, tak jsou to jen negativní a žárlivé komentáře. Někteří lidé se nemohou dočkat, až uděláme krok dozadu. Takhle se na ty komentáře dívám. Penguins prostě nemají rádi a čekají, až se nám nebude dařit,“ pokračoval generální manažer organizace.

Už po fiasku s Canadiens avizoval, že přijdou změny. Do města oceli tak dorazili Kasperi Kapanen, Mark Jankowski, Colton Sceviour, Cody Ceci nebo Mike Matheson.

„Věříme tomu, že tým musíme omladit a být rychlejší. Myslím si, že si lidé všimnou rozdílu. Stylově se vrátíme ke způsobu, jakým jsme hráli v roce 2016. Rychlá hra, to jsme my. Na tuhle skupinu hráčů jsem nezanevřel,“ doplnil Rutherford závěrem.

Čtěte také: 
Minulou sezonu jsem selhal, přiznává Subban. Trenér i spoluhráči mu věří
Cesty do NHL: František Musil – za svobodou concordem a se zdravicí pilota

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.