bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí promluvil o budoucnosti. Do Česka se nevrátí, zvažuje dvě varianty

3. května 2023, 2:43

Ondřej Mach

S Bostonem cílil na Stanley Cup, po roční anabázi v Olomouci toužil s českými parťáky dokráčet na vrchol. David Krejčí ale musí kousat hořké vyřazení v prvním kole play off a řešit budoucnost. Co připadá v úvahu?

„Mám o čem přemýšlet. Probereme to s rodinou, ale určitě se chci brzy rozhodnout,“ pronesl sedmatřicetiletý centr v úterý před zámořskými novináři. 

A zmínil dvě možnosti – pokračování v Bostonu nebo konec bohaté kariéry. 

Krejčí loni v létě ohlásil comeback do NHL, se stárnoucími kumpány chtěl ještě jednou zaútočit na slavný stříbrný pohár. Bruins lámali rekordy a získali President's Trophy pro nejlepší tým základní části, ale...

„Probereme to s rodinou, ale určitě se chci brzy rozhodnout.“

Hned na úvod vyřazovacích bojů velký sen Bostonu rozmetala Florida, která otočila sérii ze stavu 1:3 na zápasy a překvapivě proklouzla dál. 

Zkrátka šokující tečka za historickou sezonou. A jednu z nejvýraznějších českých osobností v NHL rázem čeká třetí rok za sebou těžké přemýšlení.

„Všechno je teď opravdu čerstvé. Nechci dělat žádné rozhodnutí, kterého bych později litoval. Musím si dát od všeho na chvíli pauzu a vyčistit si hlavu,“ dodal Krejčí.

Mentor české superstar Davida Pastrňáka ukázal, že na tempo nejlepší ligy na světe stále v pohodě stačí. V 74 utkáních se blýskl 60 body (17+43), v produktivitě Bruins uzavíral elitní pětku.

Play off každopádně dohrával se zdravotními problémy v horní části těla, kvůli kterým vynechal tři zápasy série s Floridou. I proto se jeho případná účast na mistrovství světa nejeví jako příliš pravděpodobná.

„Musím si dát od všeho na chvíli pauzu a vyčistit si hlavu.“

Přemluví Pastrňák svého velkého kamaráda ještě na jednu poslední jízdu NHL? Krejčí minulý rok kývl na nižší kontrakt – vše podřídil tomu, aby s Bostonem podruhé v kariéře zažil opojný zisk Stanley Cupu.

Jak tenhle příběh skončil, ale všichni víme. Jisté je jedno: návrat do extraligy, kde zářil jako hráč Olomouce, už není na stole.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.