bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí končí v Bostonu. Rozhodl se pro návrat do Česka

30. července 2021, 19:09

Matěj Hodoval , Jan Šlapáček

O jedno výrazné české jméno v National Hockey League méně. Spekulace o konci Davida Krejčího v Bostonu se vyplňují, dlouholetá opora Medvědů se s klubem loučí a jelikož jiný tým v zámoří nebyl ve hře, míří zpátky domů.

Už to viselo ve vzduchu delší dobu. Boston prochází přestavbou, rozloučil se s některými svými hráči a čistil místo pod platovým stropem. Výrazný otazník se držel i u jména českého forvarda Davida Krejčího. Nyní konečně mizí, je jasno. 

Po patnácti sezonách v dresu Bruins přichází konec jedné éry – Krejčí se rozhodl v Americe nepokračovat.

„Bylo mi dvacet let, když jsem v roce 2007 poprvé oblékl černozlatý dres. Byl jsem přes 6 tisíc kilometrů daleko od domova. Vy jste mě ale od samého začátku brali za svého. Dával jsem do toho pro vás všechno a Boston se stal mým domovem. Potkal jsem tu svou skvělou manželku Naomi a moje dvě děti nazývají Boston domovem,“ líčí v emotivním vzkazu Krejčí. 

„Organizace Bruins se ke mně vždy chovala s respektem. Jsem vděčný za své spoluhráče, trenéry, realizační tým i vedení, které mi umožnilo být součástí mnoha skvělých týmů,“ pokračuje Krejčí, který především vypíchl mužstva z let 2011, 2013 a 2019. 

Právě na konci sezony 2010/2011 zaznamenal asi největší úspěch své kariéry, když se svými bostonskými spoluhráči dokráčel až na vrchol. Po tehdejší finálové sérii proti Canucks se z něj stal vítěz Stanleyova poháru.

A kam budou směřovat jeho kroky teď? Brusle na hřebík ještě věšet nehodlá, vždyť toho má ještě stále mnoho co nabídnout. Krejčího um teď budou moci obdivovat fanoušci v české extralize. Podle dostupných informací by měl posílit Olomouc. 

„Když skončila sezona a já přemýšlel o své budoucnosti, bylo jasné, že budu muset udělat těžké rozhodnutí pro sebe a svou rodinu. Musím se vrátit domů do Česka a hrát před svou rodinou, která toho tolik obětovala, aby mi pomohla splnit si sny v NHL,“ vysvětluje rodák ze Šternberka. 

„Chci hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby moje děti vyrůstaly tam, kde jsem vyrůstal já, trávily čas s českými rodinnými příslušníky a vytvářely si doživotní vzpomínky.“

„Takže pro tuto chvíli bych chtěl poděkovat všem bostonským fanouškům za podporu, kterou mně a mé rodině projevovali posledních čtrnáct let. Navždy za to budu vděčný,“ vzkazuje. „Tohle není sbohem, nebudu cizinec. Navždy budu Medvědem. Brzy se v TD Garden uvidíme,“ píše závěrem český pracant.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.