bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí, Hronek a další. Kterým českým hráčům v NHL končí smlouva?

15. června 2021, 7:44

Ondřej Mach

Letošní sezona NHL pomalu vrcholí a řada hráčů řeší svou budoucnost. Výjimkou nejsou ani čeští hokejisté, koho čeká vyjednávání o novém kontraktu?

V první řadě je důležité zmínit rozdíl mezi chráněnými volnými hráči (tzv. RFA) a nechráněnými volnými hráči (tzv. UFA).

Pokud vám vyprší současná smlouva a stanete se chráněným volným hráčem, tak vaše práva stále drží klub, ve kterém jste předtím působili. 

Jakákoliv změna organizace je tak nepravděpodobná. Ostatní kluby vám sice mohou udělat nabídku, váš původní zaměstnavatel ale má právo ji dorovnat. 

Pokud tak neučiní (což se děje velmi ojediněle), tak od druhého klubu obdrží kompenzaci v rámci výběrů na draftu. 

Do této skupiny z českých hokejistů spadají třeba Filip Hronek, Jakub Vrána, Filip Chytil a další. U těchto hráčů to bude o tom, jak výhodnou smlouvu se jejich agentům podaří vyjednat. 

Ze současných 700 tisíc dolarů by měl dostat výrazně přidáno zejména Hronek. Vždyť se za poslední dva roky zařadil mezi nezpochybnitelné lídry Red Wings.

Otazník visí nad budoucností Dominika Simona, kterému příliš nevyšlo angažmá v Calgary. To samé platí v případě zraněními sužovaného Ondřeje Kašeho

Nechránění volní hráči naopak mohou podepsat s jinou organizací, přičemž jejich předchozí klub nezíská žádnou kompenzaci. Trh s volnými hráči se letos otevře 28. července. 

V poslední době se nejvíce spekuluje o dalších krocích Davida Krejčího. Pětatřicetiletý útočník novou smlouvu zatím nepodepsal a chce si nechat pár týdnů na rozmyšlenou. 

Zasednout k vyjednávacímu stolu budou muset i Michael Frolík a Tomáš Nosek.

V nelehké situaci jsou Carolina Hurricanes, kteří nyní mají na soupisce tři solidní gólmany. Jedním z nich je také Petr Mrázek

Kdo půjde z kola ven? Není vyloučeno, že se Canes pokusí získat nějakou protihodnotu pomocí trejdu.

Z maskovaných mužů nemá smlouvu ještě David Rittich, ten sezonu dokončil v Torontu. 

Nechránění volní hráči (UFA)

1. David KREJČÍ (Ú, Boston Bruins) 
2. Michael FROLÍK (Ú, Montreal Canadiens) 
3. Tomáš NOSEK (Ú, Vegas Golden Knights)
4. David RITTICH (G, Toronto Maple Leafs)
5. Petr MRÁZEK (G, Carolina Hurricanes)

Chránění volní hráči (RFA)

1. Ondřej KAŠE (Ú, Boston Bruins)
2. Dominik SIMON (Ú, Calgary Flames)
3. David KÄMPF (Ú, Chicago Blackhawks)
4. Filip HRONEK (O, Detroit Red Wings)
5. Jakub VRÁNA (Ú, Detroit Red Wings)
6. Filip CHYTIL (Ú, New York Rangers)
7. Libor HÁJEK (O, New York Rangers) 
8. Radim ZOHORNA (Ú, Pittsburgh Penguins)
9. Josef KOŘENÁŘ (G, San Jose Sharks)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.