bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Královská gáže pro psa obranáře. Černí Jestřábi štědře odměnili zraněného švédského univerzála

10. března 2016, 14:00

Tomáš Zatloukal

O Chicagu se dobře ví, že zpravidla nepřeplácí hráče mimo těch opravdu elitních. Vzhledem k platům, které berou Jonathan Toews, Patrick Kane či Duncan Keith, si to ostatně Černí jestřábi nemohou dovolit. A tak najdete na jejich soupisce hráče se směšně nízkými gážemi, třeba Michal Rozsíval kývl na skromné podmínky, které by jeho krajan Jan Hejda býval nepřijal. Přesto GM Stan Bowman ví, že si férové odměny zaslouží i jiní borci než Tazer s Kanerem, ne třeba tolik produktivní, ale špičkoví v jiných ohledech. Marcus Kruger budiž zářným příkladem.

Ne, obvykle mu nepatří fanfáry, ani záře reflektorů, Kruger stává v ústraní. Pečlivě si plní své povinnosti, v nichž tolik vyniká. Na soupisce Blackhawks nenajdete lépe bránícího forvarda, přímo klíčovou úlohu pak pětadvacetiletý Švéd plní díky své obětavosti a skvělému čtení hry při oslabení. K tomu si připočtěte, že vyniká na vhazování (letos ne tolik jako loni), směle odebírá kotouče a má potřebný fortel k tomu, aby čas od času vytvořil gólovou akci, případně sám přesně zakončil.

Není divu, že si jej Bowman pojistil i navzdory tomu, že je Kruger aktuálně zraněný (v této sezóně stihl jen 33 zápasů, v prosinci si totiž vykloubil levé zápěstí). Stockholmský rodák si během následujících tří let vydělá 9,25 milionu dolarů (skoro totéž, co průměrně ročně inkasuje Kane), platový strop pak zatíží sumou 3,08 milionu dolarů. Jde o velmi slušnou smlouvu, pro obě strany. Kruger se dočkal férové odměny za své služby, Chicago zase udrželo důležitého hokejistu na tři roky.

Kruger by měl Blackhawks již brzy opět vypomáhat na ledové ploše, prý se stihne vrátit ještě před play-off. Právě při vyřazovacích bojích roste jeho význam, v napínavých zápasech, kde často rozhoduje jediná branka, nepanikaří a díky výbornému fyzickému fondu odbruslí spoustu minut a zůstává poměrně svěží i během prodloužení, ke kterým ve Stanley Cupu nezřídka kdy dochází. Ostatně to potvrdil cestou za loňským štítkem na stříbrném poháru, kdy si připsal čtyři body.

Top moment? Proti Anaheimu Ducks ukončil třetí nastavení vítězným gólem v čase 116:02. V tu chvíli si pro sebe urval kus slávy, který si nepochybně zasloužil. Zcela právem se mu dostalo i lukrativních podmínek. Jak moc jeho smlouva zkomplikuje chicagskou situaci s platovým stropem? O tom čtěte zítra v naší analýze, již nyní můžeme prozradit, že Blackhawks budou muset utahovat opasky a zřejmě se poohlídnou po pár hráčích, kteří kývnou na "rozsívalovský" kontrakt.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.