bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krakeni jsou hitem, sebrali Vegas rekord! Čí dresy jsou nejprodávanější?

23. září 2021, 14:00

Tomáš Zatloukal

Ještě nevyjeli na led a už píšou dějiny NHL. Hokejisté Seattlu mají primát, který jasně ukazuje, že mohou počítat s masivní podporou fanoušků. Za pět dní od uvedení do prodeje udali tolik dresů jako nikdo před nimi. Zlomili dosavadní rekord, jímž se mohli od roku 2017 chlubit Vegas Golden Knights. Mimochodem, právě proti Zlatým rytířům odehrají Krakeni své premiérové ostré utkání ve slavné soutěži. Už se to blíží, souboj dvou nejmladších klubů se koná 12. října.

Právě dnes se otevírají brány tréninkového kempu Krakenů.

Za pár hodin vyjede na led parta v bílých dresech, později ji vystřídá modrá grupa.

Mezi mantinely se vydají hráči Seattlu povzbuzeni příjemnou zprávou: Je o ně zájem, hokejová horečka ve "Smaragdovém městě" pokračuje! Prodeje trikotů, co na první pohled zaujmou nevšední barevnou paletou, jsou jednoznačným důkazem.

Ani Vegas jich před čtyřmi lety, kdy coby 31. klub vstupovalo do NHL, neprodalo tolik. "Přitom laťku nasadilo hodně vysoko. Krakeni tu pětidenní hranici ale překonali, jejich dresy jsou opravdu horké zboží," podotkl funkcionář Brian Jennings za NHL.

Jennings má pod palcem "brand", tedy vizuální identitu zámořské ligy a jednotlivých klubů. Buduje značku.

Pro ESPN odhalil, jaké trikoty Seattlu jsou neprodávanější. Dvě jména mezi nejúspěšnějším kvartetem možná překvapí, protože Brandon Tanev s Jamiem Oleksiakem nejsou žádné superhvězdy.

Oba nicméně patří mezi šestku hokejistů, kteří byli v červenci u toho, když Krakeni odtajňovali své volby v rozšiřovacím draftu. U Taneva je navíc dalším možným vysvětlením to, že coby junior hrával v nepříliš vzdáleném Surrey.

Že půjdou na dračku Philipp Grubauer a Jordan Eberle, byla naopak tutovka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.