bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec útrpné ságy: DeAngelo se dočká vykoupení!

23. července 2021, 20:21

Patrik Czepiec

Hotovo. Rangers dnes umístili obránce Tonyho DeAngela na listinu volných hráčů, aby mohli vyplatit jeho smlouvu a jednou pro vždy uzavřít tento nešťastný příběh. Na počátku února se mladý obránce dostal po prohře do konfliktu s vlastním brankářem Alexandarem Georgijevem. Newyorský klub rozhodl, že DeAngela už nikdy nevepíše do zápasové sestavy.

Svého času patřil mezi nejtalentovanější zadáky na světě. Ofenzivní nadání ho předurčovalo k tomu, aby celou kariéru strávil minimálně ve druhém obranném páru mužstva z NHL. 

Jenže to chování.

DeAngelo u Rangers vyrostl v neovladatelný samorost. I když se o přesné podobě incidentu mezi ním a gólmanem Georgijevem dozvíme zřejmě až za několik dlouhých let, s jistotou lze tvrdit, že nešlo o přátelskou rozpravu dvou spoluhráčů po palčivé porážce v prodloužení. Nic konkrétnějšího se zatím nevyrojilo.

„Po zápase jsem si nemohl otevřít pivo. A to byl jediný problém, který se nám stal,“ odpovídal tehdejší kouč David Quinn na složité otázky novinářů. Stejně „konkrétní“ zůstali i jeho nadřízení.

Rangers se od oné kritické chvíle snažili amerického hokejistu, který v minulé sezoně dosáhl jen na šest startů, za každou cenu propustit. Dokonce jej odeslali na listinu nechráněných hráčů, odkud si jej mohl po dobu 24 hodin stáhnout jakýkoliv manažer z NHL, navíc zcela zdarma. 

Vidina bonusových 53 bodů, které DeAngelo získal v sezoně 2019-20, zněla skutečně lákavě. Jenže mnoho celků v rozjeté sezoně marně hledalo místo pod platovým stropem. Částka 5,3 milionu dolarů není v ekonomických výkazech klubů zanedbatelná a alespoň její část si nyní chtějí užívat také Rangers. Právě proto posílají někdejšího reprezentanta Arizony do světa. 

Ze smlouvy pětadvacetiletého beka oficiálně zbývaly čtyři roky. Tým z Original Six tímto krokem ušetří zhruba 3,5 milionu. Pro klub je zásadní, že za touto negativní story konečně udělá tlustou čáru. A DeAngelo? Na trhu volných hráčů může najít šanci na restart.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.