bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Komplikace pro Toronto? Koronavirem se nakazil i Auston Matthews

20. června 2020, 9:35

Ondřej Mach

Zhruba za tři týdny by se měly otevřít tréninkové kempy jednotlivých týmů, kde by se hráči po dlouhé pauze začali připravovat na restart National Hockey League. Během včerejška se ale situace výrazně zhoršila, na nový typ koronaviru bylo podle vyjádření ligy pozitivně testováno jedenáct hokejistů. Jedním z nich je i hvězda Toronta Auston Matthews.

Informaci v pátek s odvoláním na dva nejmenované zdroje přinesl server Toronto Sun. Nejde o jedinou špatnou zprávu související s blížícím se restartem ligy: kromě toho vyšlo najevo, že koronavirus má i několik členů organizace Tampy. Údajně by se mělo jednat o tři hráče a dva zaměstnance klubu.

Dvaadvacetiletý útočník trávil většinu přestávky ve svém domě v Arizoně, kde s ním podle stejných zdrojů měl přebývat i brankář Frederik Andersen. U dánského gólmana Maple Leafs se však nákaza nepotvrdila a v tuto chvíli by měl být mimo Arizonu.

Slavná organizace se zatím k situaci nevyjádřila, stejně tak ani samotný hráč nebo jeho agent. Jediné stanovisko má zatím na svědomí NHL, která v prohlášení uvedla, že testy vyšly pozitivní u jedenácti z více než dvou set testovaných hráčů. Všichni nakažení jsou izolováni, jejich identita by ale měla zůstat skrytá.

Mezi infikovanými jsou podle zdrojů serveru Toronto Sun i hráči Arizony, kteří se připravovali společně s Matthewsem. Otázkou zůstává, zda se všichni uzdraví před startem tréninkových kempů. Ve Spojených státech amerických aktuálně počty nakažených rostou v Texasu, Arizoně, Kalifornii a na Floridě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.