bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Komplikace pro Bruins. V nočním utkání se zranil obránce Grzelcyk

30. května 2019, 18:00

Ondřej Mach

Nejen, že Boston ztratil druhé utkání finálové série v prodloužení, v tom dalším by navíc mohl postrádat důležitý článek sestavy. Obránce Matt Grzelcyk kvůli zranění odstoupil už v první třetině včerejšího klání a není jasné, zda zasáhne do následujícího duelu na ledě Blues.

Inkriminovaný okamžik přišel v čase 17:57 během první periody. Grzelcyk spěchal pro puk k zadnímu mantinelu, když v tom ho na něj tvrdě narazil hostující útočník Oskar Sundqvist. Na ledě se hned po zákroku strhla mela, pětadvacetiletý hokejista se navíc dlouho nezvedal z ledu. Nakonec byl za pomoci spoluhráčů a masérů odveden do kabiny, Sundqvist vyfasoval dvouminutový trest.

Trenér Medvědů Bruce Cassidy po zápase řekl, že Grzelcyk byl odvezen do nemocnice na vyšetření, zatím však nemá žádné nové zprávy. „Ztratit jeho šestnáct minut na ledě pro nás dnes byla slabina, oni toho naopak využili,“ uvedl Cassidy. „Skvěle bruslí, přihrává a dostává naše útočníky přes střední pásmo, v čemž je síla naší hry. Jeho zraněním jsme část toho ztratili a myslím, že se to projevilo.“

Pro Boston je to v letošním play off poněkolikáté, co se dostal do podobné situace. Kapitán Chára nenastoupil do čtvrtého utkání proti Carolině, Charlie McAvoy zase kvůli suspendaci vynechal první zápas této série.

„Už jsme si tím prošli. Grzelcyk je sakra dobrý hráč, pro tým dělá spoustu dobrých věcí,“ nechal se slyšet Torey Krug. „Může změnit dynamiku v obraně. Je to skvělý hráč, samozřejmě nám chyběl.“

„Ale jak říkám, už jsme to zažili. Myslím, že jsme hráli dobře, ale vždycky to jde ještě lépe. Nevyhráli jsme, takže nemůžeme být spokojeni,“ dodal Krug.

Pokud skutečně Grzelcyk nebude schopen nastoupit do dalšího utkání, velmi pravděpodobně jej zastoupí John Moore či Steven Kampfer. Prvně jmenovaný letos v play off odehrál pět utkání a nebodoval, druhý naskočil do dvou zápasů a vstřelil jednu branku.

„Nedělám si starosti,“ řekl Cassidy. „Play off už hráli, pomohli nám vyhrávat zápasy. Jsem více znepokojen zdravím Grzelcyka. Nerad někoho ztrácím, ale pokud to tak doopravdy dopadne, bude hrát jeden z nich.“

Jestli zranění důležitého obránce ovlivní výkon Bostonu se dozvíme v sobotu v noci. Třetí finálový duel startuje ve 2:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.