bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kolik pro oporu Jets? Scheifele už si v play off nesmí zahrát, zní z Montrealu

3. června 2021, 16:00

Jiří Lacina

Ne, Mark Scheifele určitě nepatří k záludným hráčům. Na lavici hanby tráví minimum času. Jeho zákrok na Jakea Evanse, který se „provinil“ jen tím, že pečetil výsledek do prázdné branky, byl ale nad jiné surový. Od skončení zápasu budí mezi hráči i fanoušky velké vášně.

„Mark Scheifele už by neměl po hrubém hitu v této sérii víc nastoupit. Pokud si chce Oddělení pro hráčskou bezpečnost zachovat jakoukoli důvěryhodnost, Mark Scheifele už neodehraje proti Canadiens ani jeden zápas,“ píše Montreal Gazette.

To by, mimochodem, bylo pro Winnipeg dost zásadní oslabení. Scheifele byl s 63 body (21+42) nejproduktivnějším hráčem Tryskáčů v základní části a s 5 (2+3) body v pěti utkáních je vysoko také v play off. Za bezohledný čin ale musí nést následky.

Novinář listu Gazette jde ještě dál, když navrhuje, že Scheifele by se neměl už vůbec objevit v play off. Jak dlouho v něm Jets setrvají, tak dlouho by měl jejich tahoun hře jen přihlížet. „To je ale asi přehnaná víra v šéfa Oddělení NHL, bývalého bitkaře George Parrose,“ dodává rýpavě.

V devadesátých letech by možná zákrok prošel bez povšimnutí. Možná by mu dokonce spousta lidí zatleskala, tak jako se tleskalo třeba Scottu Stevensovi. Doba se posunula, adorace nepřiměřené tvrdosti není v módě. Scheifele si musel být velmi dobře vědom důsledků srážky, kterou centr Habs po objetí branky neočekával a pád na led zjevně nekontroloval. Agresor si pro hit jel přes celé hřiště, patnácti tempy nabral nejvyšší možnou rychlost.

„Je to odporné,“ řekl k hitu Jesperi Kotkaniemi. „Žádný respekt k soupeři, víc k tomu říkat nebudu.“

Strnulost oběti po pádu na led naháněla husí kůži. Fakt, že se všechno seběhlo přesně v den Evansových pětadvacátých narozenin, činí celou událost hořce ironickou.

Těsně po zápase neměl trenér Montrealu pro veřejnost víc informací, než byl jeho hráč už na stadiónu důkladně lékařsky odkontrolován, načež jej odvezli do nemocnice.

Výška trestu? Novináři naznačují, že u Parrose nikdy nevíte. Padají vtípky, aby to „zase nedopadlo pětitisícovou pokutou“. Reálné odhady zní na 1-2 zápasovou suspendaci, což asi fanoušky neuspokojí.

Aktualizace: Scheifele dostal trest na čtyři zápasy!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.