bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíčový pro budoucnost. Pastrňákův spoluhráč prodloužil s Bostonem

24. listopadu 2020, 13:30

Ondřej Mach

Další jméno ze seznamu volných hráčů si může odškrtnout generální manažer Bostonu Don Sweeney. Nový kontrakt na příští dvě sezony s Bruins podepsal útočník Jake DeBrusk, ročně si přijde na 3,675 milionu dolarů.

Uzavřít s čtyřiadvacetiletým forvardem dohodu bylo jednou z priorit vedení Bruins. DeBrusk se v nejslavnější hokejové lize na světě uvedl skvěle, v prvních třech sezonách nastřílel 62 gólů. To je dokonce o tři víc, než měl po třech letech v NHL na kontě David Pastrňák.

Český útočník tedy odehrál zhruba o třicet utkání méně, pořád se ale jedná o velmi slušný počin. Přestože organizace plánovala DeBruska podepsat dlouhodobě, tak se s ním nakonec dohodla na dvouletém přemosťovacím kontraktu.

Důvody jsou jednoduché. Platový strop zamrzl na hodnotě 81,5 milionů dolarů, kluby si tedy nemohou dovolit jen tak rozhazovat. V následujících dvou letech navíc vyprší kontrakty bostonským hvězdám Davidu Krejčímu, Tuukkovi Raskovi nebo Patriceovi Bergeronovi.

 

Pokud všechno půjde dobře, tak bude rodák z Edmontonu v roce 2022 ve skvělé vyjednávací pozici. „Myslím, že s kratší dohodou budeme mít větší flexibilitu. Jakeovi zase umožní posunout jeho schopnosti na novou úroveň,“ cituje Sweeneyho web The Athletic.

DeBrusk v uplynulé sezoně zaznamenal o něco horší čísla než rok předtím. Na vině byl především slabší start, v úvodních dvanácti duelech se totiž prosadil jen jednou. Nakonec zaznamenal devatenáct branek a šestnáct asistencí v 65 zápasech.

V ročníku 2018/19 málem atakoval třicetigólovou hranici, zastavil se na 27 brankách. Dá se očekávat, že by v budoucnu tuto metu mohl překonat, jeho role v sestavě Bruins jen poroste. S absencí Davida Pastrňáka a Brada Marchanda by měl na začátku nové sezony dostat prostor v první lajně.

„Jake má šanci neustále zlepšovat svou hru. Má vrozenou schopnost střílet góly. S jeho rychlostí a schopností řídit hru ve všech pásmech by si měl uvědomit, že se může posunout minimálně na jednu, ne-li další dvě úrovně,“ dodává generální manažer Bruins.

Čtěte také:
Jágr o Ovečkinovi: Když zůstane zdravý a bude dál makat, může překonat Gretzkyho
POHLED: Bude z něj hokejový Brady? Přečtěte si důvody, proč Krejčí může odejít z Bostonu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.