bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo půjde do brány? Těžké rozhodnutí, říká Bednar. Kadri a Cogliano by měli být fit

10. června 2022, 20:00

Daniel Fekets

Colorado řeší před finále NHL příjemné starosti. Stabilní brankářská jednička Darcy Kuemper už pořádně doléčila zranění, zaskakující Pavel Francouz odvedl svou práci parádně. Teď však ve vzduchu visí otázka. Kdo z nich mezi tři tyče v prvním duelu finálové série vlastně půjde? Kouč Avalanche Jared Bednar prohlásil, že o startérovi ještě rozhodnuto ani zdaleka není.

„Jedná se o těžké rozhodnutí,“ řekl stroze padesátiletý stratég. Poté se však šibalsky pousmál, čímž dal jasně najevo, jak moc si vyrovnaných brankářů cení. 

V průběhu sezony byl jedničkou Darcy Kuemper. Gólman, jenž minulé léto zakotvil v Denveru z Arizony, zasáhl v základní části do 57 utkání. Držel si velmi slušnou 92,1% úspěšnost zákroků. 

Pavel Francouz většinou trpělivě čekal na svou šanci. V základní části odchytal 21 zápasů s 91,6% úspěšností. Nebylo překvapením, že před začátkem série 1. kola s Nashvillem ukázal trenér Bednar na Kanaďana.

V průběhu první třetiny třetího duelu však Kuemper musel střídat kvůli zranění. Hokejka před brankou operujícího Ryana Johansena jej zasáhla přímo do obličeje. Ačkoliv samotný incident vypadal zpočátku velmi ošklivě, Kuemper se do branky vrátil o jedenáct dnů později při sérii se St. Louis. 

Svému celku pomohl k postupu v poměru 4:2 na zápasy. První duel konferenčního finále s Edmontonem ale opět nedochytal. O den později se kvůli nespecifikovanému zranění neobjevil na tréninku, a tak bylo jasné, že zodpovědnost vezme na svá bedra opět „Frankie“.

„Máme v něm velkou důvěru. V posledních letech vždy chytal velmi dobře. Jsme si jistí, že to zvládne,“ prohlásil Bednar před druhým zápasem bitvy s Oilers. 

Prognóza trenéra se vyplnila. Francouz vychytal čisté konto a v následujících dnech pomohl ke snadnému postupu do finále. Coloradu zajistil přímý boj o Stanley Cup po dlouhých 21 letech! Ve čtvrtém utkání jej ze střídačky podporoval samotný Kuemper.

Ten je už zcela zdráv. „Pečlivě se s námi připravuje na finále. Makal, aby byl co nejrychleji zpět, což je skvělé,“ jásal Bednar. 

Trenéři Avalanche tak řeší podstatnou otázku. Kdo začne v bráně? V play-off má lepší čísla Francouz, ačkoliv naposledy v Edmontonu inkasoval pětkrát. 

Zdravotními problémy si v posledních dnech prošli i útočníci Nazem Kadri a Andrew Cogliano. Kadri nedohrál třetí zápas předchozí série kvůli zkratu Evandera Kanea, jenž jej krosčekem seslal k mantinelu. V pondělí podstoupil operaci zraněného palce, ve finále by však chybět neměl. 

„Kadri chodí ráno do posilovny. Dělá vše, aby byl na první duel co nejlépe připraven,“ hlásil Bednar. 

Potíže s rukou měl i Andrew Cogliano. Autor tří kanadských bodů v letošním play-off nedohrál uplynulé střetnutí, poněvadž ve třetí třetině nešťastně zablokoval tvrdou střelu soupeře. „Také on byl na operaci, nicméně o stejný problém se nejednalo. Oba už jsou naštěstí zpět,“ pokračoval coloradský kouč.

Lavinám jistě přijde vhod, že před prvním zápasem finálové série budou mít několikadenní pauzu. Stále navíc není jasné, s kým se o Stanley Cup utkají. O krok napřed je nyní Tampa, která nad Rangers vede 3:2 na zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.