bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kat Colorada dostal novou smlouvu. Dallas jej podepsal na další dva roky

1. srpna 2021, 7:00

Daniel Fekets

Pětadvacetiletý Joel Kiviranta setrvá v Dallasu i následující dvě sezony. Se svým současným zaměstnavatelem se dohodl na roční mzdě ve výši 1,05 milionu dolarů. Finský útočník by v dalších letech rád navázal na své výkony z play-off 2020, v sezoně uplynulé totiž vinou zranění odehrál jen 26 zápasů.

Byl to krásný hokejový příběh. V základní části 2019/2020 odehrál za Hvězdy pouhých jedenáct duelů v základní části. Pak na něj trenéři ukázali až ve skupině o umístění proti St. Louis a také v šestém zápase prvního kola s Calgary.

Co se dělo poté, je asi všem hokejovým fanouškům známé. Kiviranta nastoupil do sedmého utkání 2. kola proti Coloradu a hattrickem zmrazil jeho pohárové vyhlídky. Společně s brankářem Antonem Chudobinem se stal týmovým spasitelem.

V minulé sezoně měl naplno ukázat svůj potenciál, jenže zranění v dolní části těla jej na několik zápasů přibrzdilo. Celkem tak odkroutil jen 26 duelů, ve kterých si zapsal 11 kanadských bodů. 

Světový šampion z roku 2019 se stal chráněným volným hráčem, a proto si jej Dallas nemusel pojistit hned za každou cenu. K dohodě nakonec došlo až na konci července, Kiviranta navíc platovému stropu příliš nezatíží. „Joel se stal spolehlivým hráčem, který může hrát kdekoliv v sestavě. Jeho hokejový vývoj je zřejmý, tudíž jsme moc rádi, že jsme s ním na další dvě sezony smlouvu prodloužili,“ řekl generální manažer Stars Jim Nill.

Nill a spol. staví do příští sezony velmi zkušený tým. Všem třem brankářům, které má Dallas podepsané, je přes třicet let. Ben Bishop loňský ročník vynechal, tudíž nikdo neví, jestli už bude zdravotně plně fit. K Antonu Chudobinovi se navíc nově připojil i velezkušený Braden Holtby.

Defenzívu by měli opět řídit John Klingberg, Esa Lindell či velmi perspektivní Miro Heiskanen. Finské vycházející hvězdě by měli pomáhat dva zkušení veteráni. K Andreji Sekerovi se totiž připojil o rok starší Ryan Suter, jehož Stars angažovali z trhu volných hráčů. 

Také útočné formace budou řídit protřelí a dobře známí hokejisté. Osa týmu v podobě Tylera Seguina, Jamieho Benna, Joa Pavelského či Alexandra Radulova zůstala stejná. Stále hlasitěji se připomínají i daleko mladší hráči, kterými jsou kupříkladu Denis Gurjanov, Roope Hintz, Jason Robertson nebo zmíněný Kiviranta. Novými akvizicemi Stars jsou také Luke Glendening a Michael Raffl.

Kádr Dallasu vypadá na papíře silně. Podobně tomu bylo i loni, jenže do play-off se vinou velkého počtu zraněných hráčů nakonec nepodíval. Podaří se finalistovi předloňského Stanley Cupu znovu hrát o co nejvyšší pozice? Letní změny tomu napovídají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.