bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kapitán Weber v Montrealu končí! Byl vyměněn do Vegas

17. června 2022, 7:25

Daniel Fekets

Od sezóny 2016/2017 patřil Shea Weber mezi neodmyslitelné pilíře Montrealu Canadiens. Toto spojení ale už neplatí. Šestatřicetiletý obránce, u kterého není jasné, zda vůbec bude v kariéře pokračovat, byl vyměněn do Vegas. Opačným směrem míří Jevgenij Dadonov.

Skoro přesně před rokem dovedl Weber v roli kapitána kanadský celek do finále NHL. Honba za vytouženým a překvapivým Stanley Cupem se však nepovedla, Montreal se v rozhodující sérii musel sklonit Tampě. Až po skončení play-off vyšlo najevo, že zkušeného obránce trápí problémy s kolenem a kotníkem. 

Celou ještě právě probíhající sezónu musel vynechat. Nezasáhl do jediného duelu a v tuto chvíli je dost pravděpodobné, že ke svým více než 1 100 startům v NHL už žádný další nepřidá. 

„Od našich lékařů jsme slyšeli, že je v opravdu složitém fyzickém stavu. Kdybych si myslel, že se v blízké době na led vrátí, určitě bych jej nevyměnil. Vycházeli jsme z předpokladu, že jeho zranění jsou vysilující a znemožní mu návrat do hry,“ řekl generální manažer Montrealu Kent Hughes. 

Montreal tedy za zraněného Webera získal Jevgenije Dadonova. Třiatřicetiletý ruský útočník se po úspěšném angažmá v Petrohradu snažil nastartovat kariéru v NHL. Při pobytu na Floridě kanadské body sbíral pravidelně, jenže v Ottawě se mu nedařilo podle představ. V barvách Golden Knights odehrál celý ročník s bilancí dvaceti branek a třiadvaceti asistencí. 

Dadonovovi vyprší stávající kontrakt v hodnotě pěti milionů dolarů ročně po sezóně 2022/2023. Pokud bude chtít v NHL zůstat, v Montrealu bude muset zazářit. „Je to obchod, který pomáhá oběma týmům. Vegas dává potřebnou flexibilitu pod platovým stropem. My zase přivádíme hráče, který nám může pomoct,“ doplnil Hughes. 

Weber, jehož smlouva trvá až do léta 2026, zůstane na listině zraněných hráčů. Jeho výnosná gáže se tak do platového stropu Vegas započítávat nebude, pokud se Kanaďan nedá dohromady. 

Byl by to smutný konec kariéry pro jednoho z nejvýraznějších hokejistů poslední dekády.  

„Shea je neskutečným profesionálem. Chci mu poděkovat za služby, které pro náš klub odvedl. Byl skvělým lídrem,“ dodal montrealský generální manažer. 

Vyplatí se tato výměna oběma stranám? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.