bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Justin Schultz má smlouvu, ale za rok bude s Oilers jednat znovu

29. srpna 2014, 20:22

Jan Šlapáček

Po dvou skoro kompletních sezónách, z nichž mu ubralo osm startů pouze zranění třísel, podepsal kanadský obránce Justin Schultz novou smlouvu s Edmontonem. Jedná se o roční kontrakt za 3,675 mil. dolarů, po jehož vypršení zůstane 24letý zadák nadále chráněným volným hráčem.

„Pořád mám co dokazovat,“ uznává při pohledu na své statistiky (11 branek a 22 asistencí, ale také 22 záporných bodů v tabulce pravdy). „Musím klubu dokázat, že se jim vyplatím na delší dobu. Chci tu zůstat a zlepšit svoji defenzivní hru, aby trenéři nemuseli mít obavy nasazovat mě proti nejlepším řadám soupeře a do všech herních situací.“

Při pohledu na statistiky zadáků Oilers najdeme Schultze na prvním místě, stejná příčka mu patří také na základě času stráveného mezi mantinely (průměrně 23:20 minuty za zápas). Více než třetinu ze své bodové bilance zaznamenal při přesilovkách, tři z jeho branek nesly vítězný punc.

Rodák z Kelowny děkuje za dostatečnou důvěru trenéru Dallasi Eakinsovi, který se na střídačku postavil před sezónou.

„Více jsem přivykl NHL. Jak se sezóna posouvala, cítil jsem se stále lépe při bránění ve vlastním pásmu a také při oslabeních. Samozřejmě musím ještě na spoustě věcí pracovat, ale lepším se a doufám, že tuhle sezónu začnu solidně a budu v tom pokračovat,“ vysloví soukromé přání Schultz.

Jednotné číslo by ale klidně mohl vyměnit za plurál, po zlepšení touží celý tým Olejářů. Sedmileté čekání na play off už je příliš dlouhé.

„Pracujeme na tom a je nám jasné, že nevyhrajeme hned. Máme ale na soupisce hodně talentovaných hráčů a je jen otázkou času, kdy se věci otočí správným směrem,“ věří hokejista, kterého v roce 2008 draftoval Anaheim ve druhém kole.

Kačerům se však se studentem z winsonsinské univerzity nepodařilo dohodnout na smlouvě a souboj o talentovaného mladíky ovládli o čtyři roky později Oilers, kteří nabídli dvouletý kontrakt se základním příjmem 925 tisíc dolarů za sezónu, ovšem s výkonnostními bonusy ve výši až 2,85 mil. dolarů ročně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.