bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské zámořské soutěže: Safin poprvé bodoval. Češi a Slováci v USHL znovu zářili

5. listopadu 2018, 10:45

Zuzana Spurná

Na přelomu října a listopadu nezasáhlo do zápasů nejvyšších zámořských juniorských soutěží tolik Čechů a Slováků jako obvykle, ti kteří ano, ale znovu byli vidět. Ostap Safin se dočkal prvních startů v nové sezóně a také poprvé bodoval, v USHL si hned dvakrát převzali ceny pro hvězdy utkání Blümel s Pospíšilem.

Zatímco Česko a Slovensko slavilo 100. výročí od svého vzniku, za mořem se Čech a Slovák postavili proti sobě. V utkání Brandon Wheat Kings a Vancouver Giants se mezi třemi tyčemi znovu objevil Jiří Patera, v dresu Vancouveru zazářil Miloš Roman, který svým gólem a asistencí výrazně přispěl k výhře Giants 3:2 po samostatných nájezdech a stal se první hvězdou utkání. 

Dařilo se také Kryštofu Hrabíkovi. Devatenáctiletý centr si v minulém týdnu připsal gól a asistenci v utkání proti Everett Silvertips a jeho Tri-City Americans mohli slavit výhru 4:2. Urostlý kladenský odchovanec má na svém kontě ve čtrnácti zápasech už jedenáct bodů. 

Během uplynulého týdne dvakrát zazněla jména českých hráčů také při závěrečném vyhlašování hvězd zápasů. Nejprve si dva body za gól a asistenci v utkání mezi Rouyn Noranda Huskies a Quebec Remparts připsal Jakub Lauko, o pár dní později přibyly na kontě dvě asistence Ostapu Safinovi v utkání mezi Val D'or Foreurs a jeho Halifax Mooseheads. Oba útočníci byli vyhlášeni třetími hvězdami zápasů. Pro Safina to bylo letos teprve třetí utkání, zároveň šlo o jeho první dva body. 

Skvělý týden znovu zažil Matěj Blümel v americké USHL. Osmnáctiletý útočník se blýskl šesti body ve dvou utkáních. Blümel se na konci října postavil Sioux City Musketeers, jejichž dres oblékl i Martin Pospíšil. Zatímco Blümel si připsal dva góly a asistenci, Pospíšil jednou sám skóroval a jednou nahrával. Odchovanec Pardubic byl vyhlášen první hvězdou utkání, Martin Pospíšil pak hvězdou druhou. 

Slovenský útočník si další dva body připsal hned 2. listopadu v utkání proti Fargo Force. I tentokrát gól sám vstřelil a na druhý nahrál. Matěj Blümel další dva body nasíbral v utkání proti Dubuque Fighting Saints (1+2) a znovu si převzal ocenění pro druhou hvězdu zápasu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.