bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské zámořské soutěže: Okuliar se blýskl hattrikem, OHL byla pro Čechy bodovým rájem

28. listopadu 2018, 10:37

Zuzana Spurná

V uplynulém týdnu nebyla rozhodně o góly a šikovné nahrávky z holí českých a slovenských juniorů nouze. Bodové hody zažili především hráči působící v Ontario Hockey League, pozadu ale nezůstal ani Matěj Blümel, který si v USHL během týdne připsal šest bodů.

V minulém týdnu o sobě dal znovu za mořem vědět Martin Faško-Rudáš. Osmnáctiletý útočník má letos dobře našlápnuto. Zatímco ve své první sezóně v dresu Everett Silvertips nasbíral v 70 zápasech patnáct bodů, v té letošní má na svém kontě už 14 bodů ve 27 utkáních. Tři z nich přidal právě v minulém týdnu. Nejprve se přesnou střelou podílel na vítězství 4:0 nad Calgary, proti Portlandu pomohl svým Silvertips k výhře 5:3 hned dvěma góly a byl vyhlášen první hvězdou utkání. 

Činila se také dvojice Lukáš Svejkovský a Miloš Roman. Prvně jmenovaný si připsal dva body za gól a nahrávku v utkání proti Seattle Thunderbirds a ve své premiérové sezóně ve WHL zaznamenal útočník s českým i americkým občanstvím osmý bod. Miloš Roman přidal ve stejném utkání další branku, a tak mohli vancouverští Giants slavit výhru 4:2. Slovenský útočník přidal o pár dní později ještě gól a asistenci v utkání s Victoria Royals a Vancouver se radoval z další výhry. 

Skvěle si vedl Oliver Okuliar. Slovenský forvard se blýskl hattrickem proti Moncton Wildcats a v gólově bohatém utkání, ve kterém slavili výhru Sherbrooke Phoenix, byl vyhlášen první hvězdou zápasu. O pár dní později přidal na svůj účet ještě asistenci proti Acadie - Bathurst Titan. V QMJHL se dařilo i Radimu Šaldovi. Ten si v utkání proti Blainville - Boisbriand Armada připsal gól, proti Victoriaville na gól dvakrát nahrál a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. 

Velmi produktivní týden má za sebou Adam Růžička. Jeho Sarnia Sting v uplynulém týdnu vybojovala  tři výhry a na všech se podílel i slovenský útočník. Dva góly a asistenci si připsal v utkání s Kitchener Rangers a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Gólem a asistencí se podílel i na vysoké výhře nad Kingston Frontenacs. Do třetice slavil produktivní útočník přesnou trefu v utkání s Oshawa Generals. Celkem se tedy blýskl šesti body v jediném týdnu a na svém kontě má útočník, který v zámoří působí už třetím rokem, 25 bodů ve 25 zápasech. 

Šikovnými asistenty se v minulém týdnu v OHL stali také Matěj Pekař a Erik Čermák. Prvně jmenovaný si připsal tři asistence v utkání proti Erie Otters a se svými Barrie Colts slavil výhru 7:5. Za šikovné nahrávky byl navíc odměněn oceněním pro druhou hvězdu zápasu. Další dvě asistence navíc přidal jen o den později v duelu proti Guelph Storm a Colts slavili další vysokou výhru, tentokrát 8:2. I Erik Čermák svému týmu výrazně pomohl k výhře. Útočník, pro kterého je to letos premiérová sezóna za mořem, si v utkání proti Hamilton Buldogs připsal tři asistence a s Peterborough Petes se tak mohl radovat z výhry 6:3. 

Pořádně slyšet bylo v USHL znovu o Matěji Blümelovi. Odchovanec pardubického hokeje si ve dvaceti zápasech připsal 27 bodů, hned pět z nich získal v uplynulém týdnu, jeho Waterloo Black Hawks však vítězství slavili pouze jednou. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.