bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jones se stěhuje do Chicaga! Podepsal tam dlouhodobou a velice štědrou smlouvu

24. července 2021, 14:50

Daniel Fekets

Velká výměna se těsně před draftem udála mezi Columbusem a Chicagem. Do kádru Blackhawks totiž zamířila dlouholetá opora zadních řad Blue Jackets Seth Jones. Opačným směrem putoval obránce Adam Boqvist.

Nebylo to však vše. Oba týmy si prohodily své postavení v prvním kole draftu, přičemž Columbus na něm získal lepší pozici. Organizace Blue Jackets se vzdala 6. kola letošního draftu, ovšem na svou stranu naopak získala 2. kolo draftu 2021 i 1. kolo v roce následujícím.

Protihodnota, kterou dodalo za Jonese Chicago, byla opravdu obrovská. Není se čemu divit, vždyť robustní obránce v posledních sezonách patřil mezi nejlepší hráče Columbusu a možná i nejlepší zadáky soutěže.

U Modrokabátníků strávil 6 sezon. V ročníku 2017/2018 dokonce posbíral 57 kanadských bodů za 16 branek a 41 asistencí. V kádru trenéra Johna Tortorelly byl jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem. 

Jones byl před příchodem do Chicaga rok před vypršením smlouvy, která mu vynášela 5,4 milionu dolarů za rok. Jeho služby si ale Jestřábi ihned pojistili až do sezony 2029/2030. Momentálně šestadvacetiletý obránce dostane za jeden rok 9,5 milionu dolarů, což je opravdu neuvěřitelná smlouva.

„Tuto výměnu bychom určitě neudělali, kdybychom neměli jistotu, že s námi Jones nepodepíše na další období. Je to klíčový obránce, kterého jsme hledali delší dobu. Je to pro nás obrovský krok k lepším výsledkům,“ řekl generální manažer Chicaga Stan Bowman.

Dále pokračoval:  „Seth je jedním z mála obránců, kteří mohou být na ledě u všeho, vždy od něj můžeme očekávat maximální kvalitu. Má skvělé bruslení, je všestranný a především nebezpečný v útočném pásmu.“ 

Jones údajně nechtěl podepsat s Columbusem novou smlouvu, a proto se jej Blue Jackets už nyní zbavili. Stal by se totiž nechráněným volným hráčem, tudíž protihodnota, kterou od Chicaga dostali, je i pro ně celkem výhodná. 

Seth Jones se mimo jiné v novém působišti setká se svým bratrem Calebem, jenž poslední tři sezony působil v Edmontonu. Právě on byl jednou z položek trejdu, při kterém změnil působiště i dlouholetý zadák Blackhawks Duncan Keith. 

Jak již bylo řečeno, opačným směrem míří perspektivní zadák Adam Boqvist, který už v devatenácti letech pravidelně nastupoval za první tým Chicaga. Odehrál v něm dvě sezony, ve kterých si připsal 6 branek a 23 asistencí. Za rok mu skončí nováčkovská smlouva, následně se stane chráněným volným hráčem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.