bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jonas Hiller po operaci slepého střeva už opět trénuje

18. srpna 2014, 19:30

Jan Šlapáček

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky Calgary. Brankář Jonas Hiller je po nedávné operaci slepého střeva v naprostém pořádku a opět se zapojil do standardního procesu letní přípravy na novou sezónu National Hockey League.

„Mluvil jsem s ním hned druhý den po kontrolním vyšetření a řekl mi, že se cítí stoprocentně fit. Dokonce už bruslí a cvičí,“ řekl listu Calgary Herald generální manažer Plamenů Brad Treliving. „Jonas se znovu vrátil k rutinní přípravě, plně zotavený a bez jakýchkoliv obtíží,“ ujistil čtyřiačtyřicetiletý rodák z Pentictonu.

Náhlé zdravotní problémy postihly novou brankářskou akvizici Calgary v polovině července. Hiller podstoupil doma ve Švýcarsku operaci slepého střeva a už tehdy ujišťovalo vedení Flames, že nekomplikovaný lékařský zákrok by neměl výrazně zasáhnout do Hillerovy přípravy na příští ročník.

„Předpokládáme, že Jonas bude brzy v pořádku. Rekonvalescence by měla zabrat maximálně dvanáct dnů,“ ujišťoval tehdy hokejovou veřejnost Brad Treliving, který na začátku července podepsal s rodák z Felben Wellhausenu dvouletý kontrakt.

„Samozřejmě, že i takové věci se mohou přihodit. První věc, která vás napadne hned, jak se něco takového dozvíte, je, aby byl co nejdřív v pořádku. Teprve potom se snažíte získat více informací. Nepředpokládáme, že bude mít nějaké problémy,“ řekl Treliving.

V minulosti oblékal Hiller v NHL jen dres Anaheimu. Švýcarský reprezentant se upsal Kačerům v květnu 2007, okamžitě obral ruského gólmana Ilju Bryzgalova o post dvojky a v další sezóně už se rovnoměrně dělil o post jedničky s Jeanem-Sebastienem Giguerem. 

Během ročníku 2009-10 už odchytal 59 utkání, o dva roky později zaznamenal dokonce 73 startů. V posledních dvou sezónách už mu ale dorostla konkurence, nejprve v osobě Viktora Fastha (později vyměněného do Edmontonu), poté v podobě Frederika Andersena a Johna Gibsona.

Z organizace Ducks ho sice vytlačili mladší nástupci, v Calgary by se ale Hiller měl znovu ujmout role brankářské jedničky. Plameny mu totiž nabídli o víc než polovinu vyšší smlouvu, než má jeho kolega Rämö. Dvaatřicetiletý brankář si v každé z příštích dvou sezón vydělá 4,5 miliónu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.