bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Johansen je před startem sezony zdravý a hladový. Máme tu nedokončenou práci, tvrdí

9. září 2017, 16:00

David Jahoda

O Ryanu Johansenovi bylo v posledních měsících hodně slyšet. Jako první centr Nashvillu Predators měl velký podíl na tom, že se jeho celek poprvé v historii prodral až do finále. Jenže kvůli zranění ve stehnu si jej sám nakonec zahrát nemohl. O několik týdnů později podepsal s Predátory osmiletou smlouvu, která mu bude ročně zajišťovat stejný počet milionů dolarů. Johansen se už před novou sezonou cítí úplně fit a touží udělat s Preds poslední krok, který jim vloni chyběl.

Vše vypadalo poměrně nevinně. Johansen ve čtvrtém utkání finále Západní konference proti Anaheimu absolvoval jeden z tisíce soubojů, jeho protivníkem v tu chvíli byl obránce Ducks Josh Manson. Zadák Anaheimu dal Johansenovi „koňara“, už při prvních obrázcích se kanadskému útočníkovi křivil obličej, ale samotný zápas zvládl dohrát. Následné pocity a vyšetření ale ukázaly, že se to neobejde jen s modřinou. 

Johansen utrpěl akutní syndrom části na levém stehně (v angličtině: acute compartment syndrome), což je syndrom vyznačující se tím, že se v určité části těla díky velkému tlaku rychle snižuje krevní oběh. Co to v tu chvíli znamenalo? Stopka na několik týdnů, ba dokonce měsíců, což se rovnalo absenci ve finále proti Pittsburghu.

Predators se i bez svého prvního centra rvali, co to jen šlo, obhajobě Penguins ale nezabránili. To všechno už je však minulostí. Johansen se krátce před prahem začátku nového ročníku cítí být stoprocentně připravený znovu se svým týmem zaútočit na nejvyšší možné příčky.

„V Nashvillu jsem dokončil rehabilitaci, ujistili jsme se, že je všechno v pořádku a že můžu být zase stoprocentně zpátky,“ uvedl Johansen pro oficiální webové stránky NHL. „Prošel jsem obvyklou letní přípravou, abych se co nejlépe nachystal na start sezony. Je super pocit být zase zpět a cítit se znovu úplně zdraví,“ pronesl Johansen, který s několika hráči trénoval už ve čtvrtek. Předsezonní kemp úřadujících finalistů začíná 14. září.

„Máme tu nedokončenou práci“

Bývalý útočník Columbusu, který do Nashvillu zamířil v lednu loňského roku výměnou za obránce Setha Jonese, věří, že by se svým týmem v novém ročníku mohl dokázat udělat vytoužený poslední krok k zisku Stanley Cupu. „Máme tu nedokončenou práci,“ řekl ambiciózně pětadvacetiletý rodák z Vancouveru. 

„Těšíme se na to, až to celé opět začne. Pokusíme se dostat do stejné pozice, ve které jsme se ocitli v minulé sezoně. Nemůžu se dočkat toho, až zase budeme se spoluhráči trávit každý den,“ uzavřel natěšený Johansen, od července nejlépe placený hráč Nashvillu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.