bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jevgenij Malkin: Chci všem ukázat, že jsem ještě neskončil

14. září 2019, 12:00

Ondřej Mach

Uplynulá sezona nebyla z jeho strany příliš povedená. Jevgenij Malkin zdaleka nepřipomínal hráče, který získal řadu trofejí a patřil k tahounům ze zlaté pittsburghské éry. To se má letos změnit.

„Loňská sezona nebyla dobrá, určitě nejsem spokojený,“ svěřil se Malkin žurnalistům v pátek na tréninkovém kempu Penguins. „Teď je přede mnou nová výzva. Chci se vrátit v nejlepší formě. Vím, že stále dokážu hrát na nejvyšší úrovni.“

Bilance 72 bodů sice nepůsobí špatně, není to však standard, který nastavil v předchozích letech. Malkin byl suverénně nejhorším hráčem týmu ve statistice plus minus (-25), což je jeho nejhorší výkon za celou kariéru v NHL. Kromě toho byl s přehledem i nejtrestanějším hráčem Tučňáků - nasbíral celkem 89 trestných minut. Druhý Marcus Pettersson si jich připsal 49.

„Chci všem ukázat, že jsem ještě neskončil. Prostě se chci vrátit na svůj nejvyšší level,“ pravil rodák z Magnitogorsku.

Urostlý forvard přes léto tvrdě dřel. V Rusku jej na nový ročník připravoval kondiční trenér Pittsburghu Alex Trinca, spolupracoval i s odborníkem přes power skating Besou Tsintsazdem. Z východu se Malkin vrátil na Floridu, kde žije, a pár týdnů před startem kempu zamířil do Pensylvánie.

„Trochu jsem zhubl, cítím se dobře. Doufám, že jsem ve skvělé kondici,“ uvedl potom.

S ruským útočníkem se přes léto sešel i kouč Tučňáků Mike Sullivan. „To, o čem jsme se bavili zůstane mezi námi. Ale určitě jsme stejně naladěni a chceme se posunout dopředu,“ nechal se slyšet v červenci.

„Je to elitní hráč v lize a jeden z nejlepších hráčů své generace, na tom se nic nemění. Pracoval extrémně tvrdě, aby se připravil na tréninkový kemp. Vím, jak je to pro něj důležité,“ dodal Sullivan.

Malkin si zvyká na nové spoluhráče, na ledě se zatím objevuje po boku Alexe Galchenyuka a Brandona Taneva. A podle všeho jim to spolu svědčí. „Hraju s těmi dvěma rád. Jsou mladí a hladoví, prostě chtějí vyhrát každý zápas.“

Poté, co Matt Cullen pověsil brusle na hřebík, se navíc stal nejstarším hráčem na soupisce. „Chci tady být vůdcem. Máme skvělý tým a před sebou ještě několik šancí na zisk Stanley Cupu. Možná už v NHL nebudu hrát dlouho. Rozumím tomu. Ale chci se bavit a každý den si to užívat,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.