bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeho talent nemá mezí. Nemec sklízí chválu

8. srpna 2022, 10:00

David Zlomek

Na první pohled překvapivá volba, na ten druhý už nikoliv. Když si totiž New Jersey vybralo Šimona Nemce, dalo se to pochopit. Dalšího extrémně talentovaného útočníka nepotřebovalo, a tak se rozhodlo posílit obranné řady. A Nemec svůj potenciál už ukázal na kempu, chválila ho současná opora či velká legenda.

A fanoušci Ďáblů ho budou mít na očích často, jelikož by šikovný obránce měl zůstat v zámoří. Sice se ještě neví, jestli to bude oťukávání na farmě nebo vjezd na nejnablýskanější ledy, i tak ale organizace preferuje jeho setrvání za oceánem.

„Jsme nesmírně nadšení, že máme pod křídly tak skvělého obránce – praváka, kterému nepřekáží puk,“ zářil nadšením Tom Fitzgerlad, generální manažer Devils a velký fanoušek Nemce.

V ideálním scénáři se tak Nemec prosadí okamžitě do NHL, kde by si mohl zahrát i vedle Dougieho Hamiltona, jeho oblíbeného obránce.

„Těším se, až se seznámíme,“ řekl slovenský obránce. „Viděl jsem, jak hrával v Carolině. Je to výborný obránce. Řekl bych, že hrajeme celkem podobně.“

Nemec není daleko od pravdy. Také má rád velice ofenzivu, vyniká rychlostí, vytrvalostí a také pohybem s pukem. Hamilton by se tak mohl stát jeho mentorem a až bude v Devils končit, budou mít v Nemcovi více než plnohodnotnou náhradu.

„Zatím jsem ho neviděl hrát, ale minimálně na vývojovém kempu vypadal velice, velice talentovaně,“ řekl na konto svého budoucího spoluhráče samotný Hamilton. „Na kempu jsme se viděli, snažil jsem se trochu seznámit. Na tréninkovém kempu toho určitě stihneme víc. Jeho talent nemá mezí.“

Spokojeností zářila i velká legenda Devils a další obránce, Ken Daneyko. „Zatím jsme spolu neměli šanci mluvit o samotě, ale jdou o něm jen ty nejlepší zvěsti. Mnoho skautů si myslí, že z něj bude opravdu výjimečný hráč,“ dodal držitel tří prstenů pro vítěze Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.