bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeff Skinner si váží důvěry, kterou do něj tým vkládá, vítá zvýšená očekávání

10. června 2019, 16:00

Jiří Sameš

V pátek 7. června Buffalo Sabres oznámili podpis nové smlouvy s útočníkem Jeffem Skinnerem. Sedmadvacetiletý Kanaďan je za nový kontrakt moc vděčný a hodlá ukázat, že si jej zcela zaslouží.

Díky osmileté smlouvě na celkem 72 milionů dolarů se Jeff Skinner stal druhým nejlépe placeným hokejistou Sabres. Větší peníze pobírá už pouze kapitán, útočník Jack Eichel.

Skinner je ohromen vírou, kterou do něj mužstvo vkládá. Zároveň také vítá zvýšená očekávání.

„Samozřejmě, jsou tady nějaká očekávání. Znám svou roli v týmu, musím být hlavně produktivní," řekl Skinner v sobotu po podpisu nového kontraktu, při telefonickém hovoru s The Associated Press.

„Myslím, že každý sportovec chce pracovat tak, aby pomohl svému celku vyhrávat. Jsem nadšený, že jsem součástí Buffala," pokračoval.

Šavle budou od Skinnera určitě očekávat velké věci. Vždyť ve své premiérové sezoně v jejich dresu vstřelil 40 gólů, což bylo jeho kariérním maximem a zároveň nejlepším výkonem v mužstvu.

V 82 zápasech rodák z Toronta dokázal zapsat celkem 63 kanadských bodů. Prvních osm let své kariéry strávil s Carolinou Hurricanes, kteří si jej vybrali na vstupním draftu NHL 2010, jako celkově sedmého v pořadí.

Hurricanes hokejistu hrajícího na levém křídle vyměnili k Sabres začátkem srpna 2018, přičemž předpokládali, že o jeho služby nebudou mít zájem ani v případě kdyby se 1. července náhodou objevil na listině volných hráčů.

Buffalo má dlouhodobě velké problémy se střílením branek. Podpis Skinnera, který má potenciál za sezonu nasázet 30-45 gólů, byl tak proto nutností.

„Hokejový svět si určitě klade otázku proč jsme nabídli sedmadvacetiletému hokejistovi takhle vysokou osmiletou smlouvu. Každý kontrakt s sebou ale nese nějaká rizika," sdělil v sobotu Jason Botterill, generální manažer Šavlí.

„Naším hlavním cílem bylo podepsat Jeffa Skinnera, což se nám také podařilo. Nahradit jeho služby by bylo velmi obtížné," doplnil.

Od sezony 2008-2009 se Skinner stal prvním hráčem Sabres, kterému se podařilo dosáhnout na metu 40 gólů. V uvedeném ročníku "milníku" dosáhl útočník Thomas Vanek. 

Hlavní ofenzivní sílu Buffala letos spolu se Skinnerem a Eichelem tvořil útočník Sam Reinhart. Jmenovaní tři hokejisté vstřelili dohromady 90 gólů z celkových 221 branek týmu (nepočítáme-li samostatné nájezdy).

Největší prioritou Botterilla nyní bude rozvoj mladých talentů a posílení třetí, čtvrté útočné formace. Ať už skrze trh volných hráčů nebo výměny.

„Nepostoupili jsme do play-off. Stále se musíme zlepšit v několika různých aspektech hry," podotkl Botterill.

„Potřebovali bychom najít způsob, jak posílit hloubku mužstva. Nemůžeme pořád spoléhat jenom na Jeffa, Sama a Jacka. Určitě je to nyní jeden z našich hlavních cílů," dodal.

Skinner v nejlepší hokejové lize světa za devět sezon odehrál 661 zápasů, přičemž v nich vstřelil 244 gólů a zaznamenal celkem 442 kanadských bodů.

Sabres v ročníku 2018-2019 skončili v tabulce Východní konference na třináctém místě se ziskem 76 bodů. Na postup do play-off čekají už osm let, což je nejdelší aktivní série v NHL.

Navzdory další neúčasti ve vyřazovacích bojích Skinnera ohromil talent, jakým Buffalo aktuálně disponuje.

„Myslím, že jako tým můžeme být dlouhodobě konkurenceschopní, což je pochopitelně velmi důležité," zmínil Skinner.

Svou první sezonu se Šavlemi si Skinner moc užil. Své rozhodnutí (podepsat s nimi novou smlouvu) však nechtěl nikterak uspěchat. Vše zkonzultoval se svou rodinou a přáteli. Postupně potom dospěl k závěru, že Buffalo je skutečně nejlepší volbou.

„Jsem velmi šťastný za to, jak všechno skončilo," potvrdil Skinner.

Nadšen byl mimochodem také z dlouhého telefonického hovoru s novým hlavním trenérem Sabres Ralphem Kruegerem. 

„Rozhovor s ním byl rozhodně pozitivní. Jsem rád, že trénování bere opravdu vážně," sdělil Skinner, přičemž poznamenal, že mluvil také s mnoha hráči a trenéry, kteří s Kruegerem spolupracovali.

Krueger byl do pozice kouče Buffala jmenován 15. května. Nahradil Phila Housleyho, se kterým se klub rozloučil 7. dubna.

Skinner byl překvapen, že jeho přechod k Sabres proběhl tak hladce. Udivilo ho také, jak vášnivé fanoušky Šavle mají.

„Jsem moc rád za příležitost, kterou mi Buffalo dalo. Jsem vděčný, že ve mně nadále projevují důvěru," pochvaloval si Skinner.

„Je to dobrý pocit, hrát za takovou organizaci," řekl závěrem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.