bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jednání letos postupují obzvlášť pomalu, hodnotí trh s volnými hráči Lee Stempniak

28. srpna 2015, 18:00

Vojtěch Balon

Hokejový cestovatel Lee Stempniak, který byl v roce 2003 draftován Torontem, během dosavadní kariéry už šestkrát měnil dres. Jak sám přiznal, ze všeho nejradši by pokračoval ve Winnipegu, kam byl těsně před uzávěrkou přestupů vyměněn z newyorských Rangers. Generální manažer Kevin Cheveldayoff mu však oznámil, že s jeho službami nadále nepočítá. A tak je Stempniak po roce opět na volném trhu a čeká, až si plácne se svým osmým chlebodárcem v nejlepší hokejové soutěži světa.

Přitom před takovým čtvrt rokem měl americký univerzál mnohem příjemnější starosti. Po výměně z Big Apple do týmu Tryskáčů až zázračně ožil (opačným směrem se v Manitobě vydala výkonnostní křivka Jiřího Tlustého, tohoto času rovněž bez angažmá) a v osmnácti zápasech nasbíral deset kanadských bodů. Rovněž se stal prvním hráčem po devatenácti letech, který ve winnipežském MTS Center vsítil “play-offovou” branku.

Na ten okamžik sympaťák Lee Stempniak do konce života nezapomene. “Všude kolem bylo bílo, beznadějně vyprodáno. Už během rozbruslení bylo místo jen na stání. Bylo to elektrizující, fanoušci byli skvělí,” nadšeně vyprávěl rodák ze státu New York pro sportsnet.ca a doplnil: “Ve Winnipegu byla vždy výborná atmosféra, ale play-off, to byla úplně jiná káva. Šel z toho mráz po zádech.”

Ani povedený závěr sezóny (v hodnocení +/- se jakožto útočník ze třetí či čtvrté brázdy blýskl kladnou osmičkou – nejlepším výsledkem v kariéře) však nepřesvědčil klubové vedení k tomu, aby se Stempniakem prodloužilo smlouvu. Dvaatřicetiletý křídelník si z prvotního oťukávaní s GM Cheveldayoffem odnesl dobrý pocit, ale “Chevy” mu nakonec nový kontrakt, stejně jako Slaterovi, Frolíkovi a zmiňovanému Tlustému, nenabídl.

“Skvěle jsem ve Winnipegu zapadl, škoda, že tam nemůžu pokračovat. Agent mi říkal, že chtějí dát více prostoru mladým,” zmizel mu úsměv z tváře. A nevrátil se tam doposud, jelikož na konci srpna je Stempniak stále beze smlouvy. Podle svých slov je však v kontaktu hned s několika kluby, jenže “Letos je trh nezvykle pomalý, hodně kluků stále čeká na nabídky. Zvažuji různé možnosti a hledám tu nejlepší variantu.”

“V mém věku je nejdůležitější vyhrávat,” řekl trojnásobný účastník MS, jenž byl v předchozích dvou letech čtyřikrát shledán postradatelným (jeho zaměstnavatel jej buďto vyměnil, nebo s ním neprodloužil smlouvu). Stempniak ví, že si další neplodný rok dovolit nemůže a pracuje na sobě jako nikdy předtím. Minulý týden nechal ženu a dvě malé dcerky doma v Bostonu a odletěl do Toronta, kde se účastnil přípravného BioSteel Campu.

A jeho recept na úspěch? “Musíte mít sebevědomí a věřit ve své schopnosti.” Co myslíte, naskočí sebevědomý Lee Stempniak na podzim do své jedenácté sezóny v NHL?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.