bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je v pohodě nebýt v pohodě. Price hledá pomoc u asistenčního programu NHL

8. října 2021, 15:28

Matěj Hodoval

Často se v souvislosti s profesionálními sportovci nehovoří o jejich psychickém zdraví, na prvním místě je pro mnohé sledující výkon na ledě. Hrát na takové úrovni dá zabrat také hlavě. A jak ukázal brankář Carey Price, vyhledat pomoc v tomto ohledu by se neměli bát ani další.

Nedávno Canadiens získali přes listinu nechráněných hráčů Samuela Montembeaulta, aby v případě indispozice Careyho Price měli k Jaku Allenovi dalšího brankáře se zkušenostmi s National Hockey League.

Jednička Montrealu se v létě potýkala s problémy týkající se menisku. Nebylo jisté, zda Price stihne začátek sezony a bude připraven navázat na své fantastické výkony z vyřazovací části, kde patřil k základním stavebním kamenům svého týmu na cestě do finále.

Nakonec je jasné, že minimálně na startu se bez něj Habs budou muset obejít. Ale z trochu jiných důvodů, než hokejová veřejnost očekávala.

Price na nějaký čas opustil mužstvo Canadiens. Čtyřiatřicetiletý rodák z Anahim Lakese dobrovolně přihlásil do asistenčního programu NHL, aby vyřešil své blíže nespecifikované psychické potíže, které jej trápí.

Takové rozhodnutí chce odvahu, říct si o pomoc bohužel není pro mnohé jednoduchou záležitostí. To mimo jiné oceňují hokejoví příznivci na sociálních sítích, kteří jej v obrovském počtu podpořili zprávami a komentáři.

„Carey udělal nejlepší možné rozhodnutí pro sebe a svou rodinu. Je neskutečně důležité ukázat našim dětem, že nechat si pomoct od ostatních je v pořádku – kdykoliv a za jakýchkoliv okolností. Teď e spojitosti s ním nemyslím na brankáře Montrealu, ale na lidskou bytost,“ řekl manažer Marc Bergevin.

Podporu rovněž vyjádřil na svém twitterovém účtu i bývalý útočník Montrealu a aktuálně hráč kladenských Rytířů Tomáš Plekanec. „Znám Careyho už dlouho a jsem hrdý, že o něm můžu mluvit jako o svém spoluhráči. K jeho rozhodnutí mám obrovský respekt. Určitě se vrátí ještě silnější a nemůžu se dočkat, až ho uvidím zdravého a šťastného.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.