bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako Roger s Rafou. Crosby s Ovečkinem předvedli krásnou spolupráci

5. února 2023, 16:00

David Zlomek

Pro fanoušky tenisu to byl jeden z nejlepších momentů. Když si spolu na Laver Cupu zahráli Roger Federer s Rafou Nadalem čtyřhru, šlo o splněný sen mnoha tenisových nadšenců. Jako by si v jednom týmu zahrál Ronaldo s Messim. A o víkendu bylo něco podobného k vidění v Zápase hvězd.

Ovečkin zaujal už v pátek, kdy se konaly dovednostní soutěže. Spolu s jeho synem Sergejem a Sidneyem Crosbym ovládli nájezdy.

A dvě legendy se potkaly znovu i v utkání, ve kterém reprezentovaly Metropolitní divizi. Ovečkin a Crosby hráli v jedné lajně a šlo vidět, jak si souhru užívají. 

„Byla sranda si konečně zahrát spolu, a ne proti sobě,“ řekl s úsměvem Ovečkin. „Teď jsme výjimečně v jednom týmu. Bylo to výjimečné, velmi hezký moment.“ 

A spolupráce klapala! Crosby se gólově prosadil dvakrát, dvakrát z toho byl parádní ťukec. V obou případech pochopitelně asistoval Ovečkin. Role si nakonec ale vyměnili. Gól slavil i Rus, sekundární asistenci zapsal Kanaďan.

Zvlášť druhý Crosbyho gól stál za to. Sami dva se objevili před gólmanem a vypadalo to, že ani jeden z nich nechce dát gól. 

„Myslel jsem si, že svou část práce jsem odvedl,“ komentoval situaci Crosby s tím, že narážel na jeho nahrávku na Ovečkinovu čepel. „Myslel jsem, že to zakončí, ale byl natolik hodný, že mi dopřál druhý gól. Všechny tři, které jsme vytvořili, byly pěkné.“

 

Celý víkend se v podstatě nesl v duchu těchto dvou legend. Jejich kariéry se pomalu blíží ke konci, otěže ligy přebírají jiní. Generační obměna je však přirozenou věcí, což oba dobře znají. 

„Ovie a Sid přebrali pochodeň od Waynea Gretzkyho. Oba udělali pro hokej strašně moc. A teď vidíme, jak trůn pomalu přebírají zase ti mladší,“ dodal trenér Hurricanes Rod Brind’Amour.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.