bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak Kessel pobláznil Arizonu. Fanoušci jsou nadšení, počet prodaných lístků stoupá

5. července 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Nekonečné spekulace nad tím, kam se, a jestli, se Phil Kessel bude stěhovat, vzaly za své na konci června. Tehdy Pittsburgh, který zkušeného útočníka získal v roce 2015 z Toronta, dohodl výměnu s Arizonou. Pro Coyotes se tím rázem všechno změnilo.

Jen velmi těžce se dá vyjádřit, co všechno získání Phila Kessela pro Arizonu znamená. Může být odpovědí na všechno. Může se zároveň stát i řešením. Na každý pád však je něčím, co Arizona ještě nezažila.

Není divu, že se hovoří o historickém průlomu. Zámořská média se předhání v superlativech, kterým dominuje zejména největší hvězda, jakou kdy organizace Coyotes ve svých řadách měla.

„Cvrkot kolem jeho příchodu byl docela výrazný,“ přiznal prezident Coyotes Ahron Cohen. „Vyvolal velký zájem na sociálních médiích, chodily textovky od lidí z komunity. Zaznamenáváme nadšení a vzrušení z našeho týmu. Lidé vidí, jakou cestou se vydáváme.“

Podstatné pro Arizonu je, že se po oznámení příchodu Kessela zvýšil i zájem o vstupenky. A vzhledem k tomu, že Arizona patří dlouhodobě k týmům s nejnižší průměrnou návštěvností (od sezony 2006-07 se nachází pravidelně na nejnižších příčkách, v uplynulé sezoně měla průměr 13 989 diváků na zápas), jsou to pro pouštní tým velmi pozitivní informace.

„Je to sice stále velmi čerstvé, ale v posledních dnech jsme viděli nárůst poptávky,“ potěšilo Cohena. „Náš týdenní balíček je výrazně vyšší než v loňském roce. Myslím, že na trhu je spousta našich fanoušků, kteří dřív chodili, nebo jsou novými příznivci, a jsou z naší práce nadšení. Chtějí skočit na palubu a být toho součástí.“

„Je to signál lidem, co jsou třeba jen příležitostní fanoušci, že přivádíme hráče, který náš tým zlepší. Možná se dostaneme tím i do podvědomí lidí, kteří se doposud o hokej nezajímali,“ přemítal Cohen.

Zmínky o tom, že Kessel může v Arizoně změnit mnohé, rozhodně nejsou jen prázdnými frázemi. Jeho působení v týmu může přivést i další zajímavé tváře, kolem jeho osoby se tak nemusí rojit jen mladý tým, kterým Arizona ve své podstatě je.

„Phil je skvělý člověk. Jeho spoluhráči ho milují. Víte, každý není stejný a k zisku Stanley Cupu potřebujete nejrůznější osobnosti,“ uvedl na jeho adresu trenér Rick Tocchet. Podle něho byl oním faktorem, který pomáhal Pittsburghu v úspěchu. Důležitý je také jeho smysl pro humor, který ho dělá populárním mezi mladíky. Rovněž je vzorem. Zkrátka mix nejrůznějších vlastností. A na ledě je v jednatřiceti letech i schopným vůdcem. 

Coyotes, kteří neprošli do play off už dlouhých sedm let, chtějí v nové sezoně do elitní osmičky Západní konference proniknout. Za tím účelem přivedla Carla Söderberga, nyní Phila Kessela. Tomu zbývají z aktuální smlouvy ještě tři roky.

Tři roky, které mohou pro Arizonu znamenat mnohé. Obzvlášt z hlediska rozšíření fanouškovské základny. Prozatím se zdá, že tento tah slaví marketingový úspěch. Projeví se i na ledě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.