bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak je to s Pastrňákem? Agent neshody popírá, chystá se na jednání s Bostonem

9. června 2022, 11:00

Jiří Lacina

Ve středu jsme přinesli spekulaci The Athletic, která oblétla hokejový svět. David Pastrňák, bezkonkurenčně nejlepší český hokejista současnosti, podle ní nemá chuť prodloužit v Bostonu, dokud zde bude úřadovat generální manažer Don Sweeney.

Podle novináře Fluto Shinzawy vadí Pastrňákovi víc věcí. Necitlivé jednání s Toreym Krugem, Davidem Krejčím i trenérem Brucem Cassidym, který byl nedávno trochu překvapivě vyhozen. Havířovskému rodákovi končí po příští sezóně smlouva a chystá a se uzavřít životní kontrakt.

Po zmíněném článku se okamžitě rozhořely debaty o budoucnosti českého forvarda. Jako nejpravděpodobnější scénář se jevila výměna možná ještě do začátku této sezóny.

Všechno ale bude nejspíš jinak. Bostonský novinář Steve Conroy se rozhodl napít přímo u pramene, Pastrňákův agent J.P. Barry mu veškeré spekulace důrazně vyvrátil.

„Mluvil jsem s Donem a Davidem tohle ráno a vůbec nevíme, odkud ta zpráva pochází. Oba máme s Donem solidní vztah, plány se ani trochu nezměnily. V červenci si sedneme a zahájíme jednání,“ cituje The Athletic Barryho.

Tím samozřejmě sága nekončí, naopak teprve začíná.

Don Sweeney je dobrý sluha, ale poněkud horší pán. Z hlediska klubových majitelů odvádí skvělou práci, řadu hvězdných hráčů podepsal za nízké peníze, pročež je považován za mistra svého řemesla. Hráčům ale nedá nic jen tak. A mančaft se mu aktuálně sype pod rukama.

McAvoy, Grzelcyk, Reilly, Marchand jsou po operacích, Bergeron zvažuje budoucnost, hledá se nový trenér. Pastrňákova jednací pozice je tím pádem dost silná a Sweeney je skutečně známý svou neústupností. Vývoj jednání bude velmi zajímavý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.