bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdou týdne Pastrňák, mezi vyvolenými také Carlson a Hutton

21. října 2019, 18:30

Jiří Sameš

V pondělí 21. října přesně v 18:00 SEČ National Hockey League oznámila tři hvězdy uplynulého týdne (sledované období tedy 14. až 20. října). Mezi vyvolené se přitom dostali český útočník David Pastrňák, obránce John Carlson a brankář Carter Hutton.

1. hvězda: David Pastrňák (Boston Bruins)

Pastrňák byl minulý týden v NHL nejlepším střelcem (sedm gólů) a rovněž nejproduktivnějším hráčem (celkem devět kanadských bodů). Ve všech třech zápasech navíc zapsal nejméně dva kanadské body.

14. října vstřelil čtyři góly do sítě Anaheim Ducks, Bruins domácí utkání vyhráli 4:2. Zaznamenal svůj pátý hattrick v lize, v historii Bostonu se jinak jednalo o 25. zápis, kdy některý z jeho hokejistů vsítil v duelu čtyři góly.

V sezoně 2019-2020 Pastrňák, třiadvacetiletý hokejista, za osm zápasů vstřelil devět gólů a připsal si celkem 15 kanadských bodů. Aktuálně je vůbec nejlepším střelcem, v produktivitě mu patří čtvrté místo.

2. hvězda: John Carlson (Washington Capitals)

Carlson bodoval ve všech čtyřech zápasech, přičemž vstřelil jeden gól a zapsal celkem osm kanadských bodů. Co se bodů v uplynulém týdnu týče, šlo o druhý nejlepší výsledek, asistencí (sedm) měl potom nejvíce ze všech.

Dvakrát byl tříbodový - 16. října doma proti Toronto Maple Leafs (jeden gól, dvě asistence) a 18. října doma proti New York Rangers (tři asistence). Capitals v utkáních zvítězili 4:3, respektive 5:2.

Za letošní ročník Carlson, devětadvacetiletý Američan, v deseti zápasech vsítil tři góly a zaznamenal celkem 18 kanadských bodů. V produktivitě nyní vládne celé NHL, mezi beky jde o jeden z nejlepších startů do sezony v historii ligy.

3. hvězda: Carter Hutton (Buffalo Sabres)

Hutton minulý týden odchytal dva zápasy, oba vyhrál a navíc ještě v obou případech dokázal udržet čisté konto. Dohromady předvedl celkem 72 úspěšných zákroků.

Blýskl se tedy zejména 17. října, kdy na ledě Los Angeles Kings zastavil všech 47 střeleckých pokusů soupeře a Sabres zde uspěli 3:0. Žádný jiný gólman v historii Buffala mimochodem nepotřeboval na nulu více zákroků. 

Hutton, třiatřicetiletý Kanaďan, letos ještě neprohrál. Za pět zápasů má ve statistikách bilanci 5-0-0, průměr obdržených branek 1.40 a procentuální úspěšnost zákroků 95.3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.