bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdou měsíce Carlson, mezi vyvolenými také Pastrňák a Draisaitl

1. listopadu 2019, 17:30

Jiří Sameš

V pátek 1. listopadu přesně v 17:00 SEČ National Hockey League oznámila tři hvězdy za uplynulý měsíc říjen. Mezi vyvolené se přitom dostali obránce John Carlson, český útočník David Pastrňák a útočník Leon Draisaitl.

1. hvězda: John Carlson (Washington Capitals)

Carlson byl v říjnu nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem, co se zadáků týče, celkově potom třetím nejproduktivnějším hráčem. Za 14 zápasů vstřelil sedm gólů a zapsal celkem 23 kanadských bodů.

Zejména díky jeho příspěvkům Capitals prožili vůbec nejlepší měsíc říjen v klubové historii – zaregistrovali bilanci 9-2-3, přičemž vévodili celé NHL.

Pouze jeden obránce v historii ligy zapsal za říjen více kanadských bodů, než právě Carlson, devětadvacetiletý Američan. Byl jím Al MacInnis z Calgary Flames v roce 1990 (ve 13 zápasech celkem 25 kanadských bodů). 

2. hvězda: David Pastrňák (Boston Bruins)

Pastrňák se stal za říjen, společně s Draisaitlem, nejlepším střelcem (12 gólů), v produktivitě jinak obsadil druhé místo (celkem 24 kanadských bodů). Nastoupil přitom ke 12 zápasům.

Jeho Bruins byli v tabulce Atlantické divize na prvním místě a podobně jako Capitals zažili nejlepší měsíc říjen v klubové historii, předvedli výsledek 9-1-2.

Pastrňák, třiadvacetiletý hokejista, je třetím mužem v historii Bostonu, jenž vsítil v říjnu alespoň 12 gólů. Předtím se zmiňované podařilo Philu Espositovi v roce 1973 (14 gólů) a Charliemu Simmerovi v roce 1985 (12 gólů).

3. hvězda: Leon Draisaitl (Edmonton Oilers)

Draisaitl ovládl v říjnu produktivitu NHL, když za 14 zápasů zapsal celkem 25 kanadských bodů. Zároveň, jak už bylo nastíněno výše, byl také, společně s Pastrňákem, nejlepším střelcem (12 gólů).

Oilers se umístili v tabulce Pacifické divize na první příčce, díky devíti výhrám a celkem 19 bodům vyrovnali v obou případech za měsíc říjen klubový rekord.

Draisaitl, čtyřiadvacetiletý Němec, je teprve druhým hokejistou v historii Edmontonu, který vstřelil za říjen minimálně 12 gólů. Lepší byl pouze Wayne Gretzky v letech 1981 a 1983 (vždy 13 gólů).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.