bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hronek má po sezoně, čeká ho léčba ramene

31. března 2023, 22:40

Ondřej Mach

Český obránce Filip Hronek už nejspíš nezasáhne do probíhající sezony NHL. Podle zámořských novinářů se bude soustředit na to, aby stoprocentně doléčil nedávné zdravotní problémy s ramenem.

Hronek se na začátku měsíce pár dní před uzávěrkou přestupů stěhoval z Detroitu do kanadského Vancouveru. 

Na nové adrese každopádně debutoval až 24. března...

Důvod? Českého reprezentanta do hry nepouštělo zranění v horní části těla.

Za Canucks nakonec odehrál čtyři zápasy, další však podle všeho nepřidá. Organizace nechce nic riskovat, ve zbytku základní části tedy Hronka nasazovat nebude.

„Rozhodli jsme se tak, protože chceme, aby jeho rameno zesílilo,“ vysvětloval na ranním rozbruslení před utkáním s Calgary trenér Rick Tocchet. 

Vancouver se nachází mimo postupové pozice do play off a logicky nechce nic uspěchat. Za Hronka přece jen obětoval celkem dost – volby v prvním a druhém kole letošního draftu.

„Opravdu není důvod, aby hrál dál. Kdyby to bylo play off, tak by nastupoval, jenže ono není. Každý zápas je pro nás samozřejmě důležitý, ale ne na úkor toho, že by trvalo déle, než se dá do pořádku,“ doplnil Tocchet.

Pětadvacetiletý bek si ve čtyřech duelech v dresu Canucks připsal jednu asistenci. Organizace v něm získala kvalitního ofenzivního zadáka, který dokáže řídit přesilové hry.

Hronek jako hráč Red Wings prožíval svou nejlepší sezonu: během 60 zápasů zaznamenal bilanci 9+29. Tím s předstihem dorovnal své osobní maximum z předchozího ročníku.

Zdravotní stav pravidelného účastníka mistrovství světa jistě musí zajímat také reprezentačního kouče Kariho Jalonena.

Vzhledem k aktuálním informacím se ale zdá nepravděpodobné, že by Hronek v květnu odletěl na nadcházející šampionát v Tampere a Rize.

„Ví, že teď má čtyři měsíce na to, aby dal rameno do kupy,” prohodil Tocchet ještě před kanadskými novináři.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.