bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1995-1996: Duo Lemieux - Jágr

Další sezóna potvrdila, že to Detroit Red Wings se svým útokem na Stanley Cup myslí skutečně vážně. V základní soutěži byli naprosto jednoznačnými suverény a s rekordním ziskem 131 bodů se nechali svými pronásledovateli sledovat s odstupem třiceti bodů. Překvapivě nejvíce se z ostatních týmů dařilo 'nováčkům' z Colorada Avalanche. 'Laviny' byly přímými následovníky Quebec Nordiques, jejichž odchod z NHL, lépe řečeno odstěhování, se setkalo s bouřlivými reakcemi obyvatel frankofonní provincie Kanady. 

 

Ale NHL je především obchod, a tak se po této změně snížil počet kanadských klubů na pouhých sedm. A to ještě nad Winnipegem a Edmontonem a jejich další existencí visel velký otazník. Ze stěhování Quebecu měli pochopitelně velkou radost příznivci NHL a hokeje v Denveru, sídelním městě Avalanche, kam se NHL vrátila po třinácti letech. Avalanche však slibují být důstojnějšími reprezentanty státu, než jejich předchůdci Colorado Rockies. Ale zpět k probíhající sezóně.

 

Velkými favority play off byly především první čtyři celky NHL, tedy vedle Detroitu a Colorada i Philadelphia a Pittsburgh. Penguins nastupovali konečně i se svým nejlepším hráčem Mariem Lemieuxem, který vynechal jen několik zápasů a suverénně získal Art Ross Trophy, zatímco obhájce trofeje Jaromír Jágr potvrdil svou stoupající formu a vynikajícími výkony a výsledky vybojoval druhou příčku kanadského bodování, navíc okořeněnu překonáním několika rekordů pravých křídel. Dvojice Lemieux - Jágr byla asi nejsledovanější dvojicí play off a většina soupeřů se soustředila jen na jejich bránění. Úspěšně se to zdařilo až v semifinále týmu Floridě Panthers, která ve svém třetím roce v NHL šokovala rekordně rychlým postupem do finále Stanley Cupu. Ve druhém semifinále se střetly dva nejlepší týmy základní soutěže, tedy Detroit s Coloradem, a překvapivým finalistou se stalo Colorado. Ve finále tak proti sobě stanuly dva kuby, pro které už sama účast byla největším úspěchem klubové historie. Více sil a především zkušeností potvrdili hráči Colorada a zvítězili 4:0 na zápasy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.