bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1986-1987: NHL vs. SSSR

Vítězství Montrealu ve Stanley Cupu bylo velkým překvapením už proto, že se tradiční zastánce defenzivního pojetí prosadil v době vyloženě ofenzivní hry, ale následující sezóna už byla takovýchto překvapení prostá a podle všech předpokladů se na čele NHL usadili opět Edmonton Oilers a i když s potížemi, přece jen získali svůj třetí Stanley Cup. Pochopitelně se proto kádr Oilers stal osou národního týmu pro čtvrtý ročník Kanadského poháru. 

 

Ještě předtím však proběhla další ze sérií NHL versus SSSR. Podobně jako při Challenge Cupu v roce 1979 se i tentokrát utkání odehrála v pravidelném termínu zápasů All-Star. Rendez-Vous, jak byl akce nazvána, se konala jen na dva zápasy. Šéfem týmu NHL byl montrealský kouč Jean Perron a jednu šestici volili opět diváci. Perron však na mínění laiků nic nedal a z divácké šestky povolal jen dva hráče. Brankář Clint Malarchuk, stejně jako obránci Paul Coffey a Mark Howe se spolu s křídelním útočníkem Mikem Bossym do Perronova výběru nevešli. Zájmy široké veřejnosti reprezentovali jen Mario Lemieux a Michael Goulet.

 

Ve dvou utkáních nakonec NHL reprezentovali: gólman Grant Fuhr - obránci Chris Chelios, Rick Green, Rod Langway, Ray Bourque, Doug Wilson, Mike Ramsey, Ulf Samuelsson, Norman Rochefort - útočníci Wayne Gretzky, Esa Tikkanen, Jari Kurri, Mark Messier, Glenn Andersson, Michel Goulet, Mario Lemieux, Claude Lemieux, Dave Poulin, Dave Hawerchuk, Kevin Dineen a Kirk Muller. Ve dnech 11. a 13. února 1987 v Quebecu NHL nejprve zvítězila 4:3 a pak podlehla 3:5. O to více zájmu se pak soustředilo na podzimní turnaj Canada Cup 87.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.