bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1934-1935: Odchod Ottawy

Před novou sezónou se s NHL rozloučil jeden ze zakládajících klubů ligy - Ottawa Senators, který měl už v sezóně 1931-32 velké finanční problémy, pro které se neúčastnil soutěže. Svou koncesi předal i s většinou hráčů do amerického St. Louis, kde tak vznikl tým nazvaný St. Louis Eagles. Další změnu zaznamenala NHL ustavením pravidla o trestném střílení.

 

V samotné soutěži, kde startovalo šest amerických klubů oproti třem kanadským, se více dařilo právě menšinovým kanadským týmům, resp. vítězi ligy Torontu Maple Leafs. Také v poháru byly úspěšnější kanadské celky. Do finále postoupila dvojice Toronto Maple Leafs - Montreal Maroons a po devíti letech se podařilo Stanley Cup získat hráčům Maroons. V individuálních trofejích se největší zájem soustředil na Lady Byng Trophy. Tu totiž už posedmé získal útočník New York Rangers Frank Boucher a paní Byngová se rozhodla svůj putovní pohár věnovat tomuto hráči nastálo. Soutěži pak věnovala trofej novou. Ve Vezina Trophy si nejlépe vedl Lorne Chabot, nová akvizice Chicaga, který tak více než úspěšně nahradil zemřelého Gardinera. Vítězství v Hart Trophy si už podruhé odnesl Eddie Shore, který na sebe kromě svého nesporného umění stále upozorňoval i přehnaně tvrdou hrou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.