bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1932-1933: Vyhlášen nejlepší nováček roku

Úvodem do nové sezóny byla další změna názvu u Detroitu. Novým majitelem klubu se stal chicagský milionář James Norris, který dal klubu název Detroit Red Wings a do znaku okřídlené kolo, což mělo podle něj nejlépe symbolizovat město aut - Detroit. V samotné soutěží obsadil Detroit druhé místo, když ve prospěch vítězného Bostonu rozhodovalo pouze lepší skóre. 

 

V play off se však z Americké divize nakonec těšil ten třetí vzadu a tím byl tým New York Rangers, který ve finále stanul proti loňskému vítězi poháru a letošním vítězi Kanadské divize - týmu Toronto Maple Leafs. Torontští však při obhajobě neuspěli, a tak se podruhé ve své historii radovali za zisku trofeje 'Jezdci' z New Yorku. Ve Stanley Cupu se děly i velice zajímavé věci. V sérii Toronta s Bostonem byl 3. dubna 1933 sehrán jeden z nejdelších zápasů historie play off, kdy vítěznou branku utkání vstřelil po 104 minutách a 46 sekundách prodloužení torontský Ken Doraty.

 

 V individuálních trofejích se už popáté z prvenství v Lady Byng Trophy těšil Frank Boucher z vítězného týmu Rangers. Dvě zbylé trofeje si připsali hráči Boston Bruins, jmenovitě Tiny Thompson, který už podruhé získal Vezina Trophy, a Eddie Shore, radující se z prvenství v Hart Trophy. Současně s All-Star byl poprvé vyhlášen i nejlepší nováček NHL, kterým se stal detroitský Carl Voss.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.