bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1930-1931: All-Star Team

Nová sezóna začala těmito změnami. Na výroční schůzi přijala NHL nové pravidlo, které umožňovalo přihrávku i přes modrou čáru, pokud v útočném pásmu nebyl spoluhráč. O další změnu se zasloužili Pittsburgh Pirates, kteří svou licenci předali do Philadelphie týmu Philadelphia Quakers, jenž se tak stal novým účastníkem NHL. Detroitský klub vystupoval od této sezóny pod novým názvem Detroit Falcons.

 

Na ledových plochách se pak rozjel obvyklý kolotoč čtyřiačtyřiceti kol, v nichž upoutal zejména novátorský čin chicagského kouče Dicka Irvina, který jako první nasadil střídání tří útočných trojic. Už po roce činnosti pod vedením Conna Smytha a kapitána Happy Daye se Toronto vymanilo z krize a zařadilo mezi výkvět kanadské skupiny. Lepší byli jen Montreal Canadiens, kteří podávali vynikající výkony v průběhu celé sezóny. V dějinách NHL je výrazně zapsán rekord střelce Montreal Maroons Nelse Stewarta, který 3. ledna 1931 v zápase s Boston Bruins vstřelil dvě nejrychlejší branky za sebou. Stihl to v rozmezí pouhých čtyř sekund! Zápas nakonec skončil výsledkem 4:2. Ani tato porážka však Bostonu nezabránila, aby se stal vítězem NHL a současně i počtvrté v řadě vítězem Prince of Wales Trophy. Do finále poháru se však Bruins neprobojovali, a tak čest Americké divize hájili proti Montreal Canadiens Chicago Blackhawks, kteří se do finále probojovali poprvé ve své historii. Montrealští si však nenechali vzít šanci poprvé trofej obhájit, a tak se zaslouženým vítězem stal klub Les Canadiens de Montreal.

 

Novinkou nové sezóny bylo vyhlašování nejlepších šestek a koučů, čili dodnes tak populárního All-Star Teamu. Tato iniciativa vzešla od manažerů klubů NHL a proto byli právě oni určeni All-Star volit. Podle manažerů si nominaci zasloužili: 1. tým - Chuck Gardiner (Chicago) - Eddie Shore (Boston) - King Clancy (Toronto) - Bill Cook (Rangers) - Howie Morenz a Aurel Joliat (oba Canadiens). 2. tým - Tiny Thompson (Boston) - Sylvio Mantha (Canadiens) - Ching Johnson (Rangers) - Frank Boucher (Rangers) - Dit Clapper (Boston) - Bun Cook (Rangers). V prvním týmu obsadil místo kouče newyorský Lester Patrick, ve druhém týmu pak chicagský Dick Irvin.

 

Ve výčtu chybí ještě přehled vítězů individuálních trofejí. Vezina Trophy pro sebe získal gólman New York Americans Roy Worters, vítěz Hart Trophy z roku 1929. Tu v roce 1931 získal Howie Morenz z týmu vítěze Stanley Cupu, tedy z Montrealu Canadiens. A konečně Lady Byng Trophy si jako už tradičně odnesl newyorský 'Jezdec' Frank Boucher.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.