bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1921-1922: Kluby ze západu

V páté sezóně se v NHL, po dohodě s PHCA, upravila délka malého trestu ze tří na dvě trestné minuty. V tomto období se NHL zejména po organizační stránce stále ještě hledala. Například Montreal Canadiens byli prodáni za 11 000 dolarů. Začala se formovat nová Západokanadská hokejová liga, kde byly kluby Calgary, Regina, Edmonton a Saskatoon. Nová organizace se dohodla na zápasech s mužstvy Pacifické hokejové ligy, nad kterou se mezitím začaly stahovat mraky. Potíž byla v tom, že tribuny velkých stadionů nebyly zcela zaplněny diváky.

 

Během základní části NHL skóroval Harrold Broadbent, výbušné pravé křídlo Ottawy, v šestnácti zápasech za sebou (27 gólů), což je dodnes platný rekord soutěže. Vítězem NHL se stali po roční pauze Ottawa Senators, kterým jejich soupeř v boji o postup do finále poháru - Toronto St. Patricks - oplatil loňskou porážku. Ve finále Stanleyova poháru se pak Toronto utkalo s Seattle Metropolitans. Diváci viděli první trestné střílení v této soutěži. Jeho neúspěšným aktérem byl Babe Dye z Toronta. O konečném vítězství St. Pats se znovu výrazně zasloužil Jack Adams, který se podílel takřka na všech brankách svého mužstva.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.