bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hickey opět zachránil Islanders. Obránce se v prodloužení mění v obávaného střelce

29. listopadu 2016, 12:00

Michal Sobotka

Gólů dává jako šafránu, ale když už se trefí, má jeho zásah pro New York Islanders cenu zlata. Obránce Thomas Hickey v noci zařídil gólem v nastavení výhru svého týmu. Náhoda? Jednalo se o pátý vítězný gól kanadského beka v prodloužení. Za celou kariéru přitom nasázel jen o jedenáct branek víc.

Před třemi lety byl zelenáčem v sestavě celku z Brooklynu. Svůj vůbec první gól kariéry dal Careymu Priceovi, což je sám o sobě kousek, který se nepoštěstí mnoha hokejistům. Thomas Hickey ale onu branku vstřelil v prodloužení. Těžko v tu chvíli mohl tušit, že se z něj během tří roků stane expert na klíčové góly.

Prozatím poslední kapitolu svého zvláštního příběhu napsal kanadský obránce New Yorku Islanders v pondělním duelu s Calgary. „Snažím si najíždět do správných míst a zatím to nějak vychází,“ usmíval se borec, který má na svém kontě dohromady 16 vstřelených branek v NHL. Pět z nich ale padlo v prodloužení, takže se jednalo o vítězné trefy.

Přitom hlavně poslední tři měly pro Islanders doslova životní význam. V loňské sezoně hrál New York svůj osmdesátý zápas na ledě Washingtonu. Výhra by mu zajistila účast v nadstavbové části. Utkání dospělo až do nastavení, ve kterém se Hickey prosadil po nahrávce Tavarese. Ještě důležitější gól si schoval pro play-off. Třetí duel prvního kola proti Floridě a po nahrávce Nelsona rozhoduje sedmadvacetiletý bek o bodu pro svůj mančaft.

Také posledního dílu do prozatím rozestavěné skládačky si cení. Ostrovanům totiž začátek sezony hodně nevyšel, takže se snaží dostat zpět do kontaktu se zbytkem pelotonu, který jim trochu unikl. „Měli jsme ale trochu štěstí, protože Frolík zlomil hokejku. Johnny (Tavares) mě pak našel před bránou a mně se povedlo puk tečovat,“ přiznal Hickey, který je mimochodem rodákem z Calgary. Právě celek ze svého domovského města takto překonal už dvakrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.