bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Henrique v Anaheimu pookřál. Cítím se dobře, to je nejdůležitější, tvrdí

11. prosince 2017, 11:15

David Jahoda

Útočník Adam Henrique si po výměně z New Jersey do Anaheimu nemůže stěžovat. Stejně tak jeho nový zaměstnavatel. Dlouholetá opora Devils rychle zapadla mezi nové spoluhráče. Zatím v každém zápase, do kterého Henrique za Ducks nastoupil, bodoval. Zejména kooperace s Corrym Perrym mu zatím dost sedí.

Posila tady a teď. Žádné zbytečné rozkoukávání. Přesně tak, jak to potřebovali zraněními sužovaní Ducks i samotný Adam Henrique. Ne že by to od něj byl v dresu Devils během letošní sezony nějaký propadák (v 24 zápasech zaznamenal 17 bodů), jenže čekalo se přece jenom o něco víc. 

Hlavní kouč Anaheimu Randy Carlyle se nijak zvlášť nerozpakoval a Henriqua hned po jeho příchodu dosadil do centru prvního útoku vedle Corryho Perryho a Nicka Ritchieho. Druhého jmenovaného pak v posledních dvou zápasech po uzdravení nahradil Švéd Rickard Rakell. 

A zatím to klape. Zejména spolupráce s Perrym. Sám Henrique během pěti utkání zaznamenal šest bodů, přičemž dokázal bodovat v každém zápase. Perry s Henriquem po boku nebodoval jen v prvním klání, v následujících čtyřech duelech zapsal rovněž jako jeho parťák pět bodů.

„Na ledě se cítím dobře, což je pro mě ta nejdůležitější věc,“ nechal se slyšet Henrique pro ocregister.com. „Musel jsem se přizpůsobit novému systému a dostat se na stejnou vlnu se spoluhráči. To je taky obrovsky důležité,“ řekl uvědoměle. „A nasbírané body? Je to příjemný bonus,“ dodal.

Od doby, kdy Anaheimu chybí jeho hokejové dvojče Perryho Ryan Getzlaf, zkusil Carlyle dát na střed prvního útoku nejdříve Kalleho Kossilu, následně si dvě utkání na centru střihl Rakell. Největší část zápasů pak ale jako střední útočník prvního útoku strávil Derek Grant. Henrique se ale zatím jeví jako nejlepší alternativa za zraněného Getzlafa.

„Adam je v téhle lize už dost dlouho, aby věděl, jak se v ní hraje a co všechno to obnáší. Je to velmi dobrý a chytrý hráč. V těch pár zápasech, co už za nás stihl odehrát, udělal několik výborných věcí,“ chválí Perry posilu Ducks.

Perry o Henriqueovi: „Je to velmi dobrý a chytrý hráč.“

„Je to pro nás dobrý přírůstek do mužstva. V NHL už nastřílel spoustu gólů, a pokud bude ve svých výkonech pokračovat, můžeme z toho jenom těžit,“ doplnil Perry. Ano, Henrique je hráč, který už v minulosti dokázal za jednu sezonu nastřílet 30 gólů (2015/16), minulý ročník jich nasázel 20. Letos se ale střelecky trápil. Předtím, než se přestěhoval do Kalifornie, zaznamenal v 24 duelech za Devils jen čtyři góly. V Anaheimu stihl tři během pěti duelů.

Za jeho dosavadní působení na západním pobřeží Atlantiku ho chválil i hlavní kouč Kačerů Randy Carlyle. „Líbí se nám, jak hraje. Splňuje hodně věcí z toho, co po něm vyžadujeme,“ prozradil Carlyle. Přesto ví, že ve hře jeho nové akvizice jsou stále mezery. „Je pár věcí, na kterých bude muset ještě zapracovat. V New Jersey je dělali nějakým způsobem, my je tu děláme jinak,“ doplnil. Co přesně má na mysli, ale neprozradil.

Zkušený trenér si navíc cenní toho, že se Henrique učí rychle. „Jde o malé věci, o kterých s ním nemusím mluvit víc než jednou. Jednou mu to řeknu a je to,“ popisoval Henriquovu schopnost rychlé adaptace. 

Na tom všem je ale kaňka. A výrazná. Ani S Henriquem se Ducks výsledkově příliš nedaří. Z pěti duelů, které zatím odehrál, se z vítězství mohl Anaheim radovat jen jednou. Za posledních deset zápasů zapsali Kačeři výhru pouze dvakrát, proto stále nejsou tam, kde by v tabulce chtěli být. Momentálně jim na Západě patří dvanáctí příčka. Ducks tak vyhlíží návraty svých zraněných hráčů. Kdy se ale Getzlaf, Kesler či Silfverberg vrátí, zatím není jasné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.