bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hattrick do nebe! Truchlící Oshie zazářil proti Jezdcům a uctil otcovu památku

6. května 2021, 12:38

Tomáš Zatloukal

Mač mezi Caps a Rangers měl dvě předem jasná témata. Dohru divočení Toma Wilsona, při němž se zranila newyorská superstar Artěmij Panarin. A návrat T.J. Oshieho, washingtonského tahouna, jemuž v úterý zemřel otec. Na obojí došlo. Začátek večera patřil první dějové lince. Jen v úvodních pěti minutách bylo k vidění rekordních šest bitek! Závěr pak té druhé. Oshie ranou do prázdné klece završil svůj hattrick. Poté ho přemohly emoce a skončil v slzách.

Tim Oshie míval přezdívku. Říkalo se mu "Coach."

Černou samolepku právě s tímto nápisem měli proti Jezdcům na přilbě všichni hokejisté Washingtonu.

Jako jeden muž chtěli uctít "Koučovu" památku. "Jsme rodina a držíme pohromadě. Ztráta, která zasáhla T.J., je ztrátou pro nás všechny. Cítíme s ním, "přiblížil Nicklas Bäckström, jak Capitals přistoupili k zápasu.

Sám Oshie se při comebacku do sestavy činil, aby poslal do nebe ten nejlepší možný vzkaz. Dal dva pěkné góly, třetí trefu si připsal při newyorské hře bez brankáře.

Poté ho obklopili spoluhráči, ve velkém klubku s ním prožívali nával emocí.

"Přišlo mi, že potřebuje obejmout," povídal Bäckström, který amerického parťáka později sevřel v náruči. "Řekl jsem mu, že je nejsilnější člověk, jakého znám."

.

 "Od T.J. to bylo spektakulární představení. Jen si vezměte, čím si teď prochází. Rozhodl se ale, že se den po otcově smrti opět připojí k týmu a odehraje zápas pro něj. Odehrál ho senzačně," smekl washingtonský trenér Peter Laviolette.

"Svědčí to o mnohém, včetně jeho významu pro náš mančaft," dodal Laviolette. Oshie vynechal jediný mač, s těžkou chvílí se poté chtěl vyrovnat na ledě.

Oshie se výborným výkonem posunul na 21 branek, víckrát skóroval z hráčů Caps v této sezoně jen momentálně zraněný Alexandr Ovečkin (24).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.