bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hattrick bez čepic. Eichel se popichoval s diváky Buffala

11. listopadu 2022, 12:00

Jiří Lacina

Víceméně věděl, co ho čeká. Jack Eichel hrál s Vegas v Buffalu od svého trejdu podruhé. Když byl naposledy v KeyBank Centeru, 10. března, nezapsal ani bod a odjel domů s prázdnou. Rytíři prohráli 1:3. Někdejší hrdina Sabres čelil konstantnímu bučení.

Ve čtvrtek byl úspěšnější. Hosté vyhráli v Buffalu 7:4 a Eichel nasbíral čtyři body. V posledních minutách třikrát rozvlnil síť, předtím už zapsal asistenci. Všechny body získal ve třetí třetině. Golden Knights vyhráli podeváté v řadě a celkově získali třináctý z patnácti zápasů.

Hala nad brankami hvězdy hostů pochopitelně nejásala. Eichel jí rovněž dával najevo určitou přezíravost. Po každém gólu slavil s gustem, na tváři nechyběl široký úsměv.

„Minulou sezónu jsem asi nevěděl, co očekávat. Měl jsem k tomu městu emoční vazbu. A pořád mám. K městu i lidem. Letos už jsem věděl, co přijde. Snažil jsem se tu energii využít,“ řekl neoslavovaný hrdina večera.

Ještě před rokem by asi po jeho třetí brance zaplavily led čepice. Teď jich přilétlo skutečně jen pár od několika fanoušků Vegas. „Nevím, za jak velkého padoucha jsem tu byl. V hledišti sedělo pár lidí v dresech Vegas, co nám přáli,“ všiml si Eichel.

Jack Eichel Surgery

Mimochodem, operace, kvůli které se tak hádal s původním klubem, se nakonec povedla. Složité náhradě meziobratlového disku se mezi hokejisty začíná říkat „Jack Eichel Surgery“ (operace Jacka Eichela). Šestadvacetiletý Američan je hrdý, že ukázal ostatním směr.

„Před rokem jí nepodstoupil nikdo a najednou jí mají za sebou tři chlapi,“ chlubil se Eichel na začátku listopadu. „Je to častější záležitost, než to vypadá, a tohle je dobrá možnost řešení. Jsem rád, že kluci už mají tu příležitost.“

Eichela od té doby následovali útočník Chicaga Tyler Johnson (v prosinci) a útočník Philadelphie Joel Farabee (v lednu).

Nejpodstatnější je, že spojení Eichela s Vegas začíná fungovat. Hráč s desetimiliónovým platem zkrátka musí být vidět. Vegas je překvapením sezóny, suverénním lídrem divize, Eichel jeho nejproduktivnějším hráčem. S 19 body (9+10) se právě posunul do první desítky ligové produktivity.

Skvělý večer proti Buffalu budiž třešinkou na dortu. „Tři góly a nahrávka v zápase, jako je tenhle, kde se k vám dav chová, jak se choval? To je jedno z nejúžasnějších představení, jaké jsem kdy viděl,“ ocenil výkon spoluhráče kapitán Mark Stone.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.