bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hájkův konkurent prodloužil kontrakt s Blueshirts

27. ledna 2023, 18:31

Josef Potůček

Cesta urostlého zadáka Bena Harpura k podpisu smlouvy byla mimořádně zajímavá. V létě totiž neuspěl na přípravném kempu Columbusu, aby tak v září vzal zavděk zkušebním kontraktem v AHL. O pár měsíců později se stal stabilním členem obrany Rangers s dvouletou smlouvou v kapse.

Osmadvacetiletý Kanaďan vytvořil v New Yorku obrannou dvojici s mladým Bradenem Schneiderem. V 18 zápasech zaznamenal tři body. Od 15. prosince, kdy v dresu Blueshirts debutoval, mají Rangers bilanci 11-4-3 a třetí nejnižší počet gólů v zápase (2,23).

Před svým povoláním odehrál Harpur za Hartford Wolf Pack 17 zápasů, v kterých pětkrát bodoval (3+2). Trenéry byl chválen pro spolehlivou hru, což vedlo k jeho brzkému zařazení k hlavnímu týmu, kam se dostal třeba na úkor talentovaného Zaca Jonese – u kterého byl upřednostněn rozvoj na farmě – a bohužel i Libora Hájka, který od Harpurova příchodu nenastoupil k soutěžnímu zápasu a na soupisce Rangers je momentálně sedmým bekem. 

Od prvního střídání, kdy se Harpur dostal na led s Rangers, udělal dojem, což potvrzují slova trenéra Gerarda Gallanta: „Klidný, klidný, klidný. Je velké postavy, má obrovský rozsah a klidnou rozehru.“

„Jsem rád, že jsem skončil právě tady,“ říkal na začátku ledna Harpur pro server Newsday. „Doufám, že si budu moct brzy sehnat ubytování a vypadnout konečně z hotelu. Od léta, kdy jsem byl v kempu v Columbusu, žiju v podstatě na hotelu a pro mě je fakt složité takhle žít.“

Takřka dvoumetrový stokilový habán byl draftován v roce 2013 ve čtvrtém kole Ottawou. Než se připojil k Jezdcům, odehrál šest sezón v organizacích Senators a později Nashvillu Predators.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.