bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gourde má v kapse novou smlouvu, s Tampou prodloužil o šest let

3. listopadu 2018, 16:00

Jiří Sameš

Tampa Bay Lightning podepsali se svým útočníkem Yannim Gourdem novou, šestiletou smlouvu na celkem 31 milionů dolarů. Klub záležitost oznámil v pátek, 2. listopadu, na svých oficiálních webových stránkách.

„Jsme velice potěšeni, že jsme si dokázali zajistit Yanniho služby na několik dalších let,“ uvedl v prohlášení generální manažer Lightning, Julien BriseBois.

„Yanni je na ledě vidět především díky své rychlosti a bojovnosti. Je důkazem toho, jak daleko vás může dostat tvrdá práce a odhodlání. Těšíme se na pokračování jeho kariéry v Tampě,“ dodal Brisebois.

Gourde si letos zatím v 12 zápasech připsal za čtyři góly a osm asistencí celkem 12 kanadských bodů. V minulé sezoně, která mimochodem byla jeho nováčkovskou, v 82 zápasech nasbíral celkem 64 kanadských bodů – 25 gólů, 39 asistencí.

Nová smlouva ale Gourdemu začne běžet až po skončení letošní sezony.

 

Co řekl k podpisu nové smlouvy samotný hokejista?

„Jsem samozřejmě nadšený. Podpis nové, dlouhodobé smlouvy dodává mé rodině a kariéře větší stabilitu. Je to úžasné.“

Šestadvacetiletý Kanaďan zahajoval letošní sezonu v první útočné formaci, společně s Braydenem Pointem a Stevenem Stamkosem. V tuto chvíli hraje ve druhé lajně, kde jej doplňují už zmíněný Point a Tyler Johnson.

„Tampa je pro mě skvělou volbou. Město je nádherné, organizace je na top úrovni. Tým navíc před pár lety věřil v mé schopnosti a poskytl mi příležitost zahrát si NHL, za což jsem moc vděčný.“

Rodák z quebeckého Saint-Narcisse nebyl nikým draftován. Jeho cesta do National Hockey League vedla přes juniorskou soutěž ECHL a tým Kalamazoo Wings.

„Když jsem hrál v sezoně 2013/2014 za Kalamazoo, byla to tak nějak poslední šance dostat se do NHL. Kdyby to nevyšlo a Lightning si mě nevšimli, dělal bych v životě zřejmě něco jiného.“

„Nyní ale stojím v šatně Tampy Bay, podepsáno mám s klubem dlouhodobě a cítím se neuvěřitelně. I nadále budu pokračovat v tvrdé práci. Chci být týmu užitečný v každém střídání.“

Gourde má k dnešnímu dni v nejlepší hokejové lize světa odehráno 116 zápasů. V nich zaznamenal za 35 gólů a 50 asistencí celkem 85 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.