bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Giroux začíná poslední rok smlouvy. O nové se bude jednat až po sezóně, oznámil Fletcher

28. srpna 2021, 7:00

Tomáš Němčík

Claude Giroux se v následující sezóně odkroutí poslední rok z jeho osmileté smlouvy, která mu vynáší 8,275 dolarů ročně. Generální manažer Flyers, Chuck Fletcher, už oznámil, že kapitán Philadelphie nebude v průběhu sezóny novou smlouvu podepisovat.

Třiatřicetiletý kanadský útočník podle slov generálního manažera nebude s Philadelphií podepisovat nový kontrakt v průběhu následujícího ročníku, avšak vedení Letců věří, že se se svým kapitánem dohodnou až po jeho skončení.

„Hovořil jsem o tom s Claudem a také jeho agentem a v tuto chvíli je plán odehrát sezónu a promluvit si až po ní. Obě strany jsou s tím v pohodě. Claude je náš kapitán, je to skvělý hráč a předpokládám, že najdeme způsob, jak naši vzájemnou spolupráci udržíme i nadále,“ začal vykládat Chuck Fletcher.

„Zkrátka uvidíme, jak půjde sezóna a po jejím skončení uvidíme, jaká bude situace, a učiníme takové rozhodnutí, které bude pro všechny nejlepší,“ dodal.

Claude Giroux působí v pensylvánském klubu už od svého příchodu do NHL, když si jej Philadelphia vybrala na draftu v roce 2006 jako celkovou dvaadvacátou volbu. Své první dva zápasy odehrál v sezóně 2007/2008.

Kapitánské céčko na svém dresu nosí od sezóny 2012/2013. V NHL si do této chvíle připsal 943 startů, ve kterých si připsal bilanci 273+585. K tomu přidal bilanci 25+48 za 85 zápasů v rámci play off.

Poslední dvě sezóny však měly pro Clauda Girouxe sestupnou tendenci. V ročníku 2019/2020 si připsal 53 kanadských bodů, což rozhodně není špatný počin, avšak v porovnání s roky předešlými, kdy si připsal 85 a 105 bodů, je to slabší výkon. V poslední sezóně odehrál 54 utkání, v nichž si připsal 16 branek a 27 asistencí, což z něj společně s Jamesem van Riemsdykem a Jakubem Voráčkem dělalo nejproduktivnějšího hráče týmu.

Zůstává však otázkou, zda se nynější kapitán se svým současným zaměstnavatelem po sezóně domluví. Přeci jen produktivita šla v posledních ročnících dolů a věk pochopitelně nahoru. Claude Giroux už zřejmě neobdrží nabídku na tak lukrativní smlouvu, kterou má nyní, a tak je ve hvězdách, zda s vedením Letců najde společnou řeč.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.