bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Geniální teč a neuvěřitelný zákrok! Crosby je prostě jinde, smeká Guentzel

19. května 2021, 10:30

Tomáš Zatloukal

Říká se tomu koordinace oko/ruka. A pro hokejisty jde o klíčové umění při tečích, sklepávání puku ze vzduchu a dalších podobných manévrech s hokejkou. Kdo v NHL má tuto motoriku nejlépe zmáknutou? Sidney Crosby během prvních dvou mačů v play-off podal další důkazy o tom, jak výrazně ční nade všemi. Pittsburský kapitán nejprve úchvatně tečoval puk jednou rukou, poté zase pohotovým zákrokem ukradl Ostrovanům jasný gól.

Odkud se Crosbyho výjimečná koordinace oko/ruka vzala?

Vše lze svést na baseball, jemuž se kanadská superstar v mládí věnovala. To by ovšem byla jednoduchá a nepřesná odpověď. Zásadní roli hraje v případě trojnásobného vítěze Stanley Cupu také dril. Do úmoru trénuje zpracování kotouče ze vzduchu.

Možná znáte tohle video z roku 2010, které je samo o sobě hodné obdivu.

Kromě baseballové průpravy a poctivého tréninku je tu ještě jeden faktor, o kterém pro Pittsburgh Gazette promluvil Paul Mason, Crosbyho mládežnický kouč.

"Z určité míry má Sidney onu koordinaci vrozenou. A to poměrně z velké míry. Ale tvrdě pracuje na tom, aby ji rozvíjel a zdokonaloval," tvrdí Mason. Trenér Pens Mike Sullivan k tématu podotýká: "Je to kombinace umění a pracovitosti. Sidney si zaslouží obdiv."

Tomu se Crosbymu od hokejové veřejnosti dostává pokaždé až ve chvíli, kdy vytáhne nějaký zázračný kousek v ostrém zápase. Jako třeba po teči jednoruč z prvního zápasu proti New Yorku, jíž dokonale zaskočil Ilju Sorokina.

Nebo po kurážném skoku a chirurgicky přesném zákroku, jímž zamezil kontaktnímu gólu Isles.

Spoluhráči ale o Crosbyho devíze dobře vědí. "V tomhle je úplně jinde než zbytek světa," povídá Jake Guentzel. Těžko s ním nesouhlasit, ať už patříte k fanouškům Tučňáků, nebo jakéhokoliv jiného klubu NHL.

Tady jde rivalita stranou, před Crosbyho mistrovským zacházením s holí ve vzduchu se sluší smeknout.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.