bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frolík a Chlapík na listině nechráněných hráčů. Reichel a Kořenář putovali do AHL

12. ledna 2021, 11:34

Václav Jáchim

V zámoří finišují přípravy před startem nové sezony NHL, přesuny v kádrech se týkají i českých hokejistů. Michael Frolík (na snímku) a Filip Chlapík byli zařazeni na listinu nechráněných hráčů, Kristian Reichel a Josef Kořenář míří z kempů do nižší AHL.

Frolík s Chlapíkem jsou uvedeni na listině nechráněných hráčů, zařadily je tam jejich kluby Montreal, resp. Ottawa. Všechny týmy mohou mít na soupisce pro soutěžní utkání 23 hráčů, další skupina šesti hokejistů zůstane k dispozici, ovšem vzhledem k opatřením vůči koronaviru musí trénovat odděleně.

Zařazení na listinu nechráněných hráčů znamená, že si dotyčné hokejisty může během 24 hodin vybrat jiná organizace NHL. Pokud se tak nestane, hráči patrně zamíří na farmu. Stanice TSN přinesla seznam 89 hokejistů, kterých se to týká, jsou v něm uvedeni také dva čeští útočníci.

Frolík se s Montrealem dohodl na smlouvě těsně před Vánocemi, podepsal roční kontrakt na 750 tisíc dolarů, což bylo výrazně méně než dřív. Zkušený český útočník měl do jara 2020 pětiletou smlouvu na 21,5 miliónů dolarů.

Kladenský odchovanec chtěl pokračovat v NHL, Canadiens se měli stát šestou organizací, za kterou si slavnou ligu zahraje. Ovšem do základního kádru se zatím neprobojoval a putoval na listinu volných hráčů. Frolík hrál NHL naposledy loni za Buffalo, kam byl vyměněn z Calgary.

Stejný osud potkal v Ottawě jiného českého útočníka Filipa Chlapíka, jenž v organizaci strávil tři předchozí sezony. Třiadvacetiletý pražský rodák sehrál za Senators dosud 56 utkání NHL s bilancí pěti gólů a šesti nahrávek, loni na podzim krátce nastoupil za Spartu – v Tipsport extralize stihl tři zápasy a zaznamenal jednu přesnou trefu.

Do nižší AHL zamířil Kristian Reichel, účastník MS dvacetiletých 2017 a 2018 byl po skončení kempu Winnipegu poslán na farmu do týmu Manitoba Moose. Syn olympijského vítěze Roberta Reichla strávil v klubu dva předchozí ročníky, v AHL má celkem na kontě 94 zápasů, 14 branek a 13 asistencí.

Na NHL si zatím musí počkat rovněž Josef Kořenář. Gólman, který v letošní sezoně chytal TELH za Třinec, byl poslán z kempu San Jose do farmářského týmu San Jose Barracuda, kde už v minulosti působil. Kořenářovi končí po sezoně tříletá nováčkovská smlouva, kterou si u Žraloků vybojoval v roce 2017 coby volný hráč. Nová sezona farmářské soutěže má odstartovat 5. února.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.