bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Francouz to nevydržel. Zapojil se do bitky a srazil finského gólmana

28. února 2019, 12:46

Václav Jáchim

Na tenhle zápas dlouho nezapomene. Pavel Francouz si v duelu proti San Antoniu připsal druhé čisté konto sezony, jeho tým Colorado Eagles vyhrál 6:0. Ale hlavně – český reprezentant se na konci duelu zapojil do bitky.

Vždy velmi soustředěný poctivec to nevydržel, a když se do potyčky pustili i další hráči, vyrazil přes celé kluziště, kde srazil finského brankáře Villeho Hussa. Stalo se tři vteřiny před závěrečnou sirénou, finiš utkání byl předtím hodně nervózní.

Zápas po potyčce skončil, rozhodčí rozdali celkem 95 trestných minut. Pavel Francouz dostal dvě minuty za opuštění brankoviště, dalších pět minut pak za napadení soupeře. V zápase nasbíral celkem 30 úspěšných zásahů.

Bitku vyvolal Francouzův spoluhráč Kalle Kessy, zapojila se do ní většina hokejistů, kteří v tu dobu byli na ledě. Učinil tak i Fin Husso. Jakmile brankáře farmy St. Louis spatřil v akci Francouz, vybruslil přes celé kluziště a poslal ho k ledu.

Pavel Francouz absolvoval v dresu Eagles zatím 36 klání farmářské AHL s průměrem 2,76 obdržené branky na zápas, jeho úspěšnost zásahů činí 91,6 procent. Bývalý gólman Plzně, Ústí nad Labem, Litvínova či ruského Čeljabinsku se objevil i v NHL, za tým Avalanche na přelomu roku chytal dva soutěžní zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.