bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Forma jako hrom! Minnesota se po pauze rozjela

26. února 2021, 13:00

David Panuška

Hokejisté Wild jsou takovým nenápadným týmem, který se pomalu a jistě dostává před favority celé divize. Před pátečním programem byli například před Coloradem, které je velkým favoritem celé soutěže. Wild vyhráli čtyři duely v řadě, a to ve velkém stylu. Co je důvodem formy Minnesoty?

Na začátku února postihla Wild nepříjemná situace, určití hráči byli zapsáni na COVID protokol a Minnesota nehrála čtrnáct dní. Po návratu přišla prohra s Los Angeles, které dokonce udrželo čisté konto. Poté ale přišla výsledková bomba. 

Nejdříve přišlo dvojutkání s Anaheimem, které Minnesota zvládla naprosto na jedničku po výhrách 3:1 a 5:1. Poslední dva výsledky jsou snad ještě větší pecka. Trápící se San Jose padlo 2:6, naposledy stejným výsledkem padlo hvězdné a favorizované Colorado. Kde leží úspěch amerického celku? 

Velice stabilní jsou výkony brankářů. Brankářská dvojice sice nezní úplně dominantně, ale Cam Talbot vytvořil tandem s Finem Kaapem Kahkonenem, jenž má solidní výsledky. Průměr zákroků má kolem 92%, podobná čísla má i Talbot, který ovšem odchytal méně duelů. 

Velkým plusem do hry je ruský útočník Kirill Kaprizov, jenž zažívá nováčkovskou sezónu a je nejžhavějším kandidátem na zisk Calder Trophy. V šestnácti duelech nasbíral 15 bodů, ale jeho pohyb a především tvorba hry je něco, co Minnesotě v minulých letech dost možná chybělo. 

Do hry se vrátil norský bombarďák Mats Zuccarello, jenž během pěti duelů dal tři branky a na dalších šest nahrál. Střelecky tým táhnou Kevin Fiala či Joel Eriksson Ek, oba nastříleli šest branek. 

Naprosto skvělá je produktivita v posledních čtyřech vyhraných duelech, což ukazuje následující tweet. Naprosto dominuje dvojice Kaprizov – Zuccarello, ale daří se také Folignovi, od něhož se body úplně nečekají.

„Od doby, co jsme se vrátili, jsme vyhráli duely, které jsme vyhrát potřebovali,“ pronesl po utkání zkušený Zach Parise. „Je skvělé mít tyto zápasy pod kontrolou, ale ještě lepší je vyhrávat, což se nám povedlo,“ dodal Parise, jenž v utkání dosáhl na osmistý bod v kariéře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.