bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers uvedou do Síně slávy trio Lindros, LeClair, Desjardins

1. srpna 2014, 19:58

Jan Šlapáček

Klub Philadelphia Flyers dnes oznámil, že do své Síně slávy uvede další tři členy. Během příští sezóny budou oceněni bývalí vynikající útočníci Eric Lindros a John LeClair, spolu s nimi se pocty dočká i obránce Eric Desjardins.

„Všichni tři hráči pomohli definovat a charakterizovat náš tým v devadesátých letech a na přelomu tisíciletí. Byly z toho čtyři účasti ve finále konference a jeden postup do finále Stanley Cupu v roce 1997. Tohle ocenění si velmi zaslouží,“ uvedl majitel klubu Ed Snider v oficiálním prohlášení.

Eric Lindros odehrál za Philadelphii 486 ze svých 760 utkání v NHL s bilancí 290 branek a 369 asistencí. V oranžovém dresu také získal v roce 1995 Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy.

I John LeClair si v 649 zápasech za Flyers udržel bilanci prakticky bod na zápas (643 body), třikrát v řadě překonal padesátigólovou metu. Do Philadelphie byl vyměněn v roce 1995 z Montrealu spolu s Desjardinsem. Stejně starý bek strávil ve Philly dlouhých jedenáct sezón (738 utkání, 396 bodů).

 „Jsem poctěn, že budu přijat do Síně slávy Philadelphia Flyers. To, že budu přijat společně s Johnem, činí tuhle zprávu ještě výjimečnější. Měl jsem to štěstí, že jsem s ním mohl hrát po většinu mého působení ve Philadelphii. Těším se, že uvidím staré přátele a budu zpět ve Wells Fargo Center,“ komentoval novinku Lindros.

Radost pochopitelně neskrývali také oba jeho parťáci. „Jsem nadšen a velmi poctěn. Doba, kterou jsem ve Philadelphii strávil, byla úžasná. Hrát v tomhle městě před místními fanoušky pro mne bylo vzrušující,“ řekl John LeClair.

„Moc to pro mě znamená. Ve Philadelphii jsem strávil tolik let a nyní už je to skoro devět let, co nehraji. Je to skvělý pocit. Když ještě hrajete, přiliš o tom nepřemýšlíte, ale jakmile skončíte a přijde takové ocenění, je to něco speciálního,“ rozplýval se jediný bek, jenž dokázal dát hattrick ve finále Stanley Cupu (za Montreal v roce 1993).

Jednačtyřicetiletý Lindros a o čtyři roky starší LeClair tvořili společně se Švédem Mikaelem Renbergem útok přezdívaný „Legie zkázy“, jednu z nejnebezpečnějších řad v historii pensylvánské organizace.

Lindros a LeClair budou do Síně slávy uvedeni 20. listopadu před utkáním s Minnesotou, Desjardins se dočká 19. února před zápasem s Buffalem.

Členové Síně slávy Philadelphia Flyers:
1988 – Bob Clarke a Bernie Parent
1989 – Bill Barber, Ed Snider a Keith Allen
1990 – Rick MacLeish a Fred Shero
1991 – Barry Ashbee a Gary Dornhoefer
1992 – Reggie Leach a Gene Hart
1993 – Joe Scott a Ed Van Impe
1994 – Tim Kerr
1996 – Joe Watson
1999 – Brian Propp
2001 – Mark Howe
2004 – Dave Poulin
2008 – Ron Hextall
2009 – Dave Schultz
2014 – Eric Lindros a John LeClair
2015 – Eric Desjardins

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.